Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της εταιρείας «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο Αχαΐας, έκλεισε το 2000, λειτούργησε ξανά λίγο καιρό αργότερα, αλλά τελικά κήρυξε πτώχευση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πλέον ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και στην εταιρεία Κτηματική Α.Ε.

Έχει χαρακτηριστεί υγειονομική βόμβα, αφού ο χώρος περιλαμβάνει αμίαντο και άλλα επικίνδυνα υλικά που τον καθιστούν "απειλή", εδώ και χρόνια, για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. 

Τα επικίνδυνα αυτά απόβλητα, λόγω της τοξικότητάς τους δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε ΧΥΤΑ, αλλά μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ταφής στο εξωτερικό.

Έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες και ερωτήσεις στη Βουλή κατά καιρούς, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού ο χώρος δεν έχει καθαριστεί.


Η ομάδα Infinity view ταξίδεψε μέχρι το Δρέπανο και με τη βοήθεια του drone, μας ξεναγεί στο χώρο του πρώην εργοστασίου.

Οι εικόνες που θα δείτε, έρχονται να επαληθεύσουν τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η εγκατάλειψη του χώρου είναι εμφανής. Γκράφιτι στους τοίχους, απόβλητα σε όλο το εσωτερικό. Από ψηλά δε, η εικόνα είναι ακόμα πιο τραγική.

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό, καθώς και φωτογραφίες από ψηλά:


In The Ruins Of An Industry (Aerial Video)