Σε ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» των υπαλλήλων των ΟΤΑ του νομού Αχαΐας τονίζει τα εξής:

«384 Πρωτοβάθμια σωματεία 20 Εργατικά Κέντρα και 34 Ομοσπονδίες υπέγραψαν κείμενο για κοινό αγώνα συμπόρευσης και αντεπίθεσης με σκοπό την διεκδίκηση αιτημάτων που μας καίνε και αφορούν τις πετσοκομμένες κατακτήσεις μας, από τις κυβερνήσεις των μνημονίων της Ε.Ε και του κεφαλαίου.

Το κείμενο κατέθεσαν οι εκλεγμένοι της Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α στο Δ.Σ του Συλλόγου των Υπαλλήλων του δήμου Πατρέων με σκοπό να ανταποκριθεί και να συντονιστεί στο προσκλητήριο συμπόρευσης και αγώνα ανάκτησης των απωλειών μας με το παρακάτω πλαίσιο.

* Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

* Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

* Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

* Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

* Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

* Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

* Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Συνάδελφοι, Αυτό το κάλεσμα όμως, καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις του νέου κυβερνητικού Συνδικαλισμού ΣΕΑΜ –ΣΥΡΙΖΑ και Αυτόνομη κίνηση ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν κατά του καλέσματος συμπόρευσης αγώνα στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Με άλλον τρόπο στην ίδια όμως κατεύθυνση και η Δημοκρατική Συνεργασία ( πρώην ΠΑΣΚΕ) που ψήφισε παρών , (καθώς και ο ένας της Αυτόνομης κίνησης ΣΥΡΙΖΑ) δηλαδή κατά της συμπορευσης για αγώνα ανάκτησης των απωλειών μας, αποδεικνύοντας ότι συμπλέει με τις δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι λόγοι απόρριψης ήταν προσχηματικοί και αβάσιμοι, αφού όποιος δεν θέλει να «ζυμώσει 40 μέρες κοσκινίζει»!

Η Δ.Α.Σ–Ο.Τ.Α δίνει το κείμενο στους εργαζόμενους αυτούσιο για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους! Να ρωτήσουν αυτές τις παρατάξεις: δεν θέλετε αναπλήρωση απωλειών; Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού; Δεν θέλετε υπογραφή Σ.Σ.Ε με την συμπορευση 400 Συνδικαλιστικών Οργανώσεων;».