Είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο μεγάλωσαν  γενιές και γενιές, μαθαίνοντας εκεί κολύμπι, ένας χώρος άθλησης που κάθε Σαββατοκύριακο γέμιζε από κόσμο για να δουν εκεί τους αγώνες του ΝΟΠ.

Το κολυμβητήριο της Αγυιάς, το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, την δεκαετία του 1980 ήταν ένα σήμα κατατεθέν για όσους αγαπούσαν τον ναυταθλητισμό, για όσους λάτρευαν το κολύμπι και για όσους είχαν μία ιδιαίτερη αδυναμία στο ιστορικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Εκεί δεκάδες Πατρινοί έμαθαν να κολυμπούν και ορισμένοι από αυτούς ασχολούμενοι με το αγωνιστικό μέρος, ξεπετάχτηκαν μέσα από τον υγρό στίβο, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει φτιάξει εδώ και χρόνια η πόλη στον ναυταθλητισμό.

Συγκρίνοντας τις τότε εικόνες, όπου το κολυμβητήριο της Αγυιάς ήταν γεμάτο από ζωή, με τις σημερινές, όπου ο χώρος είναι μέσα στην εγκατάλειψη, αφημένος στο έλεος της πολιτείας, σε πιάνει θλίψη.

Στο μεταξύ ακόμα περιμένουμε εδώ στην Πάτρα τις απαντήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της κυβέρνησης για τα σχέδια που υπάρχουν έτσι ώστε ο χώρος να αποκτήσει και πάλι ζωή.

Γιατί κολυμβητήριο, με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, είναι σίγουρο ότι δεν ξαναγίνεται εκεί….

(Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Patras Memories «Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα»).