Μάθημα εντιμότητας από τον μηχανικό της GNB (η εταιρία που κατασκευάζει τις σήραγγες στο οδικό δίκτυο στο ύψος της Ακράτας) Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος προχθές βράδυ στην παραλία Ακράτας, βρήκε τσαντάκι που περιείχε 11.000 ευρώ σε μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικά αντικείμενα, και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο κάτοχός του, ο οποίος κατέφθασε ταραγμένος και το παρέλαβε μη μπορώντας να πιστέψει στην… τύχη που ακολούθησε την αρχική ατυχία του. Όπως αναφέρει το protionline, πρόκειται για τον Κ.Β. κάτοικο της περιοχής, ο οποίος δεν είχε λόγια να ευχαριστήσει τον κ. Παπαδημητρίου με τον τελευταίο να δηλώνει:

«Η μοναδική μου σκέψη ήταν να το παραδώσω αμέσως. Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι σπουδαίο και πιστεύω ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν το ίδιο». Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Ακράτας, ακριβώς μπροστά στο εστιατόριο – ψαροταβέρνα «Ο Λάμπρος». Το τσαντάκι ήταν σχεδόν καταμεσής στο δρόμο (!), που σημαίνει ότι ο κάτοχός του το είχε χάσει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο μηχανικός το είδε και εν συνεχεία το έδειξε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και μαζί ειδοποίησαν την αστυνομία.

Να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα αργότερα ο Γιάννης Παπαδημητρίου βρέθηκε στο εστιατόριο «Altro Mezzo» και διηγήθηκε το περιστατικό σε φιλική του παρέα αγνοώντας την παρουσία μας στο διπλανό τραπέζι.

Χρειάστηκε πολύ ώρα για να καταφέρουμε να τον πείσουμε, τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι στην παρέα του, ότι θα πρέπει να γίνει δημοσίευση με το όνομα και τη φωτογραφία του, γιατί η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μάλιστα δεν δέχθηκε να τραβήξουμε “στημένη” φωτογραφία γιατί δεν αισθανόταν άνετα, όπως μας είπε.

Δείγμα και αυτό, της ακεραιότητας του χαρακτήρα του…