Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού και σε όλη την χώρα πραγματοποιούνται δράσεις και ενημερωτικές καμπάνιες στα πλαίσια πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στην Πάτρα ο Σύλλογος Γυκαινών με Καρκίνο του Μάστου "Άλμα Ζωής" έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις με αποκορύφωμα τον "Ροζ περίπατο" στην Πάτρα στις 23 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια αυτά, από σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 1η Οκτωβρίου, θα γίνεται δωρεάν κλινική εξέταση (ψηλάφηση) Μαστού σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εξειδικευμένοι γιατροί της περιοχής θα εξετάζουν δωρεάν τις γυναίκες στην Κινητή Μονάδα Υγείας, ενώ οι εθελόντριες του Συλλόγου θα ενημερώνουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.


Κλινική εξέταση θα γίνεται:

Tην Πέμπτη 29/9 και την Παρασκευή 30/9 - Από τις 10:00 ως τις 14:00 και από τις 17:00 ως τις 21:00

Το Σάββατο 1/10 από τις 10:00 ως τις 14:00.

Στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου μάλιστα, η δράση στην κεντρική πλατεία της πόλης θα κορυφωθεί με συμβολική "αλυσίδα Ζωής".
Την πολύτιμη βοήθεια στο Άλμα Ζωής, δίνουν και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας παραχωρώντας δωρεάν μαστογραφίες σε τυχόν κλινικά ευρήματα, στις ανασφάλιστες γυναίκες.