Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, η παρουσίαση του πρώτου παιδικού βιβλίου της Ελένης Πετρουλάκη.

Η γνωστή γυμνάστρια και μητέρα 4 παιδιών έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως έχει δηλώσει, από ανάγκη να ενημερώσει τους γονείς, αλλά και τα παιδιά για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη ζωή του ανθρώπου, ειδικά όταν αυτά ξεκινούν από τη νεαρή ηλικία.

Η ''Ντοματούλα'' έχει σκοπό να μας διδάξει πως η γυμναστική δεν είναι αγγαρία, αλλά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που χαρίζει σωματική, ψυχική υγεία και ευεξία.


Έτσι, η Ελένη Πετρουλάκη, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου της βρέθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, μίλησε για τις συνέπειες της καθιστικής ζωής, της ελλιπούς ενασχόλησης με τον αθλητισμό, διάβασε το βιβλίο της και συνομίλησε με γονείς, ενώ τα παιδιά πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες με παιδαγωγό.

''Η Ντοματούλα που δε χωρούσε στο τελάρο''

Μια όμορφη μα στρουμπουλή ντοματούλα θέλει να κάνει ένα ταξίδι.

Μα για να κάνει αυτό το ταξίδι πρέπει να χωρέσει σε ένα τελάρο.

Και για να μπει στο τελάρο πρέπει να γυμναστεί…

Θα καταφέρει, άραγε, η γλυκιά ντοματούλα να πραγματοποιήσει το όνειρό της;

Ένα βιβλίο συμβολικό, που αξίζει να διαβαστεί τόσο από τους ίδιους τους γονείς, όσο και σαν παραμύθι στα παιδιά. Ένα βιβλίο που διδάσκει πως για να καταφέρει κανείς κάτι πρέπει να κοπιάσει, διότι μόνον τότε θα μπορέσει νααπολαύσει τους καρπούς του. Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά να έχουν πείσμα και να μην τα παρατάνε. Να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν γιατί μόνο τότε έχει νόημα το ''ταξίδι''.Δείτε περισσότερες φωτογραφίες