Δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία των δημοτικών υπηρεσιών οι κάτοικοι της Παραλίας Προαστίου Πατρών, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Πατρέων.

Το βασικό τους παράπονο έχει να κάνει με το θέμα των αποχετευτικών δικτύων, ενώ στην επιστολή τους τονίζουν τα εξής: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί μεταξύ των κατοίκων της Παραλίας Προαστίου Πατρών και ειδικά των κατοίκων της χαρακτηριζόμενης από την ΔΕΥΑΠ ως υποζώνη α2.4 .

Η ΔΕΥΑΠ η οποία φρόντισε να κατασκευάσει αποχετευτικά δίκτυα στου Ρωμανού, την Ελεκίστρα κλπ περιοχές που εντάχθηκαν το 2002 στον Δήμο Πατρέων με το "Νόμο Καποδίστρια" και στο Ρίον, στο Ακταίο (ΒερναδέΙκα, Αγ. Βασίλειο κ.ά. περιοχές που εντάχθηκαν το 2012 στον Δήμο Πατρέων με το "Νόμο Καλλικράτη", όχι όμως και στην Παραλία Προαστίου που από το 1922 ανήκει διοικητικά στον Δήμο της Πάτρας, ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει αποχέτευση λυμάτων σε ένα μέρος μόνο της συνοικίας μας , αφήνοντας εκτός την υποζώνη α2.4 μέσα στην οποία βρίσκονται το σχολικό συγκρότημα (49ο Νηπιαγωγείο και 62ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας), το ξενοδοχείο "Τζάκι", τα παραλιακά κέντρα "Χρυσή άγκυρα" και "Αστέρια" καθώς και πολλές δεκάδες οικιών!!!

Ως δικαιολογία για τη μη κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων σε όλόκληρη τη συνοικία μας, προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν έχει γίνει πλήρης διάνοιξη όλων των οδών και ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος για την κατασκευή αντλιοστασίου στη συνοικία μας !!! Εμείς λοιπόν:

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι και αλλού δεν είχε γίνει πλήρης διάνοιξη όλων των οδών , π.χ. στα πάνω Μποζαϊτικα , το Ρίο κλπ, αλλά φρόντισε να κατασκευάσει αποχέτευση στους υπάρχοντες δρόμους. Η διάνοιξη της οδού Ποσειδώνος που προβλέπεται από τη μελέτη που είχε εκπονήσει ο σημερινός αντιδήμαρχος κ. Παύλος Στάμος προ 25/ετίας , για την επέκταση του σχεδίου πόλεως στη συνοικία μας είναι αδύνατον να γίνει αφού παίρνει αυλές οικιών και καταστημάτων αλλά και σπίτια.

Αν μπορεί, ας εφαρμόσει ο κ. Π. Στάμος τη μελέτη που είχε εκπονήσει τη δεκαετία του 1990. Αν δεν μπορεί, ας παραδεχτεί δημοσίως ότι η μελέτη του είναι ανεφάρμοστη. Όσον αφορά τη διάνοιξη των υπολοίπων οδών που προβλέπονται από το ισχύον σχέδιο πόλεως, ας τους διανοίξει προκειμένου να αποκτήσουμε κι εμείς αποχέτευση.

Όσον αφορά την ύπαρξη κοινόχρηστου χώρου για την κατασκευή αντλιοστασίου , ας χώρος υπάρχει στη συμβολή της οδού Λαέρτου με την Μανώλη Ανδρόνικου αλλά και αλλού.

2) ΡΩΤΑΜΕ τους αρμόδιους : Σε περίπτωση που δεν διανοιχτούν ποτέ οι προβλεπόμενοι από το σχέδιο πόλεως δρόμοι , εμείς θα μείνουμε για πάντα χωρίς αποχέτευση.

3) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει άμεσα μελέτη για την υποζώνη α2.4 και να αρχίσει να κατασκευάζεται αποχέτευση και σ' αυτήν. Η ΔΕΥΑΠ έφτιαξε αποχέτευση στην περιοχή της Έξω Αγυιάς , στο Προάστιο και στον Καστελλόκαμπο , αλλά στην Παραλία Προαστίου που περικλείεται από τις περιοχές αυτές δεν έφτιαξε.

Γιατί; Τι έγιναν οι εισφορές σε γη και σε χρήμα που έδωσαν οι κάτοικοι της συνοικίας μας κατά την εφαρμογή της επέκτασης του σχεδίου πόλεως ; για να φτιαχτούν υποδομές ίδιες μ' αυτές του κέντρου της πόλης μας; Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Παραλίας Προαστίου που έχουν χορτάσει από την κοροϊδία των δημοτικών υπηρεσιών».