Σε επιστολή της προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής: Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πατρών ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ που καταγγέλλει τις απαράδεκτες και παράνομες μετακινήσεις που κάνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, από τον κλάδο των Τραυματιοφορέων σε άλλους κλάδους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού όπως γνωρίζετε υπάρχει μεγάλη έλλειψη στον συγκεκριμένο κλάδο και αναγκάζονται οι υπάλληλοι να εργάζονται χωρίς άδειες και ρεπό.

Η πρακτική του Διοικητή, που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου, είναι επικίνδυνη και διαλύει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες, δεν καλύπτονται με τις μετακινήσεις προσωπικού, αλλά με μόνιμες λύσεις, που δεν είναι άλλες από προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους και κατηγορίες για να μην υποβαθμιστεί και διαλυθεί περαιτέρω η λειτουργία του ΕΣΥ.

Θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να προχωρήσει στις ενέργειες για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και στην χρηματοδότηση του συστήματος για μια Δωρεάν και Δημόσια Περίθαλψη.