Μπορεί βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ να μην το λένε, επίσημα, όμως το αναγνωρίζουν παρασκηνιακά, παρά την πολιτική κόντρα που έχουν μαζί του.

Μεγάλο ρόλο στην οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην Πάτρα, έπαιξε ο Κώστας Πελετίδης και οι πιέσεις που ασκούσε όλο αυτό το διάστημα προς τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η προσωπικότητα του Δημάρχου Πατρέων, ο διεκδικητικός του χαρακτήρας και κυρίως η ακεραιότητα που έχει ως άνθρωπος και ως πολιτικός μετράει αρκετά ακόμα και στις διαπραγματεύσεις που κάνει έχοντας απέναντι στο τραπέζι των συζητήσεων πολιτικούς αντιπάλους.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε προς αυτήν την κατεύθυνση ο Κώστας Πελετίδης έκανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιορλας,  στην συνέντευξη Τύπου που έγινε εδώ στην Πάτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, Θόδωρου Δρίτσα, που αναγνώρισε και αυτός τον ρόλο του Κώστα Πελετίδη. Το όλο θέμα δείχνει ότι όταν διεκδικείς και γνωρίζεις ότι έχει δίκιο πάνω σε αυτό που στοχεύεις, τότε τα όποια οράματα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Όπως αυτό της οριστικής παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα.