«Σκούρα» τα πράγματα για τα τοπικά κανάλια της Πάτρας, αλλά και για τα περιφερειακά κανάλια της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου, εφόσον ισχύσει το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει και μετά την δημοπρασία που έγινε μεταξύ των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας για την διαδικασία αδειοδότησης, η αγωνία για το μέλλον περνάει πλέον στα περιφερειακά κανάλια.

Το μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αδειοδότηση στα περιφερειακά κανάλια, έχει να κάνει με το πόσες άδειες θα δοθούν ανά περιφέρεια και ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής τους.

Αν, δηλαδή, για όλη την Ελλάδα δόθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μέσα από ένα δημοπρατικό διαγωνισμό που χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ως «τζόγος», με το χρήμα να πέφτει αφειδώς, πόσες άδειες θα πρέπει να δοθούν σε κάθε περιφέρεια;

Σχετικά με το ερώτημα αυτό ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις που είχε κάνει για το ζήτημα, είχε τονίσει το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης του χάρτη συχνοτήτων.

Η ίδια διαδικασία

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συγκρότηση των μελετών, βάση των οποίων θα αποφασιστεί πόσες άδειες ανά περιφέρεια θα πρέπει να εκδοθούν. Κατά τα άλλα, η διαδικασία αναμένεται να είναι η ίδια.

Θα υπάρξει διαγωνισμός για κάθε ενδιαφερόμενο κανάλι και επιχειρηματία, με την τιμή εκκίνησης να φημολογείται ότι θα βρίσκεται στα 500.000 ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό, με την φτώχεια και την έλλειψη ρευστού που υπάρχει στα περιφερειακά κανάλια, όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και γενικότερα όλης της επικράτειας, τα περισσότερα εκ των οποίων μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης φυτοζωούν.

Ταφόπλακα. Κανένα κανάλι με βάση τα έως τώρα δεδομένα δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, κατά συνέπεια θα έρθει η στιγμή που θα βάλουν μαύρο και θα κλείσουν. Στέλνοντας και επίσημα στο ταμείο της ανεργίας ακόμα περισσότερους δημοσιογράφους και τεχνικούς…