Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες, όμως στο Πάος Καλαβρύτων, οι μαθητές του σχολείου, ακόμα περιμένουν να φανούν οι δάσκαλοι.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Πάου Καλαβρύτων να στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή: "Δια της παρούσης επιστολής απευθύνουμε έκκληση παρακαλώντας να σκύψετε με προσοχή , σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω στα θέματα και στα αιτήματα που σας καταθέτουμε

Είμαστε γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πάου Καλαβρύτων. Τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται απίστευτα και αδικούνται κατάφορα από τις συνθήκες ζωής στην απομονωμένη περιοχή που ζούμε.

Μια περιοχή που οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ευκαιρίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Ακόμα και το σχολείο μας, ως 2θέσιο, δεν προσφέρει όσα σε πολλά άλλα Δημοτικά Σχολεία προσφέρονται όπως καθηγητή γυμναστικής, μουσικής, καλλιτεχνικών, ξένων γλωσσών.

Επίσης το σχολείο μας είναι ένα σχολείο που μαστίζεται από τις συνεχείς εναλλαγές εκπαιδευτικών που εντός μεν του ιδίου σχολικού έτους προκαλεί διασάλευση της απαραίτητης συνέχειας και ηρεμίας, ενώ η κατ έτος εναλλαγή οδηγεί μερικούς από τους εκπαιδευτικούς να βλέπουν την υπηρεσία τους εδώ ως απλό ''πέρασμα''.

Το ολέθριο αποτέλεσμα είναι τα παιδιά μας να συσσωρεύουν τρομερά γνωστικά κενά που μεταφέρονται από τάξη σε τάξη και από βαθμίδα σε βαθμίδα και τα οποία, φυσικά, δεν καλύπτονται ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν σε ένα τόσο ''απαιτητικό'' εκπαιδευτήριο δεν θα ταλαιπωρήσουν τα παιδιά μας και δεν θα αποτελέσουν πρόσκομμα στην πρόοδό τους με συνεχείς και αλλεπάλληλες απουσίες από τα καθήκοντα τους, ενώ θα είναι προικισμένοι με ζήλο για την ευαίσθητη, όσο και δύσκολη το αναγνωρίζουμε, αποστολή τους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλες εκπτώσεις σε θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συλλάβετε το δίκαιο των αιτημάτων μας και θα ενεργήσετε άμεσα, αποφασιστικά και εύστοχα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας ξεκαθαρίσουμε ότι σε περίπτωση που μας αγνοήσετε θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο για να δικαιωθούμε ή μάλλον να δικαιώσουμε τα παιδιά μας, την ελπίδα και το μέλλον μας».