Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η προτίμησή σας να κάτσετε μέσα ένα βράδυ διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, από το να παρτάρετε σε κάποιο μαγαζί, σημαίνει κάτι περισσότερο από το ότι έχετε τις «κλειστές» σας;

Ψυχολόγοι, λοιπόν, αναφέρουν πως υπάρχουν δύο τάσεις μεταξύ των επιπέδων IQ των ανθρώπων και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεών τους. Μελέτη του British Psychological Society αναφέρει πως η νοημοσύνη, η πυκνότητα του πληθυσμού αλλά και η φιλία μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία.

Από την έρευνα σε 15.000 ενήλικες, μεταξύ των 18-28, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι με μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με το να περνούν χρόνο με παρέα.

«Τα πιο ευφυή άτομα λαμβάνουν λιγότερη ικανοποίηση από τη ζωή έχοντας πιο συχνή κοινωνικοποίηση με φίλους», σημειώνει η έρευνα. Είναι γεγονός πως ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του κόσμου είχαν μια μοναχική ζωή.

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε πως «η μονοτονία και η μοναξιά μιας ήσυχης ζωής διεγείρει το δημιουργικό μυαλό». Από την πλευρά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει στην εφημερίδα New York Times πως είναι «ντροπαλός και εσωστρεφής».