Οι αυτοκόλλητοι EvanGoldberg και SethRogenξαναχτυπούν. Αφού μας έφεραν το τέλος του κόσμου (ThisIstheEnd) και προκάλεσαν παγκόσμιο χαμό με το The Interview, επιστρέφουν δριμύτεροι με την ταινία Πάρτι με…λουκάνικα, μια ανατρεπτική, υπερ-σατιρική κωμωδία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι ConradVernon (Shrek 2, Monstersvs. Aliens) και GregTiernan (Thomas & Friendsseries), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Seth Rogen, Evan Goldberg, Kyle Hunter και Ariel Shaffir. Μια αφρόκρεμα κωμικών ονομάτων και μη δανείζουν τις φωνές τους: Michael Cera, James Franco, Salma Hayek, Jonah Hill, Nick Kroll, David Krumholtz, Danny McBride, Edward Norton, Seth Rogen, Paul Rudd, Kristen Wiig. 

Σύνοψη: 

Το Πάρτι με…λουκάνικα είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων με κεντρικό ήρωα ένα λουκάνικο. Στο λουκάνικό μας γεννώνται κάποιες υπαρξιακές αγωνίες και ερωτήματα σχετικά με τον προορισμό του στον μάταιο τούτου κόσμο. Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του; Είναι το άλλο του μισό ένα αφράτο ψωμάκι; Για ποιο λόγο τού κολλάνε η κέτσαπ και η μουστάρδα; Ξεκινώντας, λοιπόν, το ξεψάχνισμα συμπαρασύρει και άλλα τρόφιμα μαζί του, ώστε από κοινού θα αναζητήσουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαταλείπουν τον γνώριμο και οικείο κόσμο του σούπερ μάρκετ και καταλήγουν στο περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς.  

29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood 

Διάρκεια: 89’  

Trivia:

  • Ο Nick Kroll υποδύεται μια συσκευή για κολπικό κλύσμα. Ο Nick Kroll έπρεπε να εκφωνήσει τις ατάκες του δυο φορές. Την πρώτη φορά ο χαρακτήρας είχε μια πιο λονδρέζικη προφορά. Αυτό όμως, δεν δούλεψε, όπως φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα, και έτσι έκανε την εκφώνηση ξανά!
  • Ο Nick έχει υποδυθεί στο παρελθόν άλλες δύο φορές έναν χαρακτήρα με το όνομα Κλύσμα.
  • Πολύ γέλιο έπεσε στην παρέα, όταν οι σχεδιαστές πρόσθεσαν στην Brenda το ψωμάκι, το στόμα της. Αφήνει κάποια υπονοούμενα, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους παραγωγούς που αποφάσισαν τελικά να το αφήσουν, παρά τους προφανείς συνειρμούς.
  • Οι παραγωγοί, για το τελικό ύφος των σκηνών επηρεάστηκαν από κάποιες άλλες ταινίες. Για τη σκηνή με τους μεξικάνους, οι αναφορές από την κλασική ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος είναι προφανείς.
  • Οι ταινίες του Τσάκι Τσαν και η δράση τους συνολικά αποτέλεσαν και αυτές με τη σειρά τους πηγή έμπνευσης.
  • Για τις ανάγκες της ταινίας σχεδιάστηκαν περίπου 500 διαφορετικοί χαρακτήρες.
  • Υπεύθυνος για τη μουσική είναι ο 4 φορές βραβευμένος με Όσκαρ Alan Menken. 

29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood 

Credits:

Σκηνοθεσία: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Σενάριο: Kyle Hunter, Ariel Shaffir, Seth Rogen, Evan Goldberg

Ακούγονται: Michael Cera, James Franco, Salma Hayek, Jonah Hill, Nick Kroll, David Krumholtz, Danny McBride, Edward Norton, Seth Rogen, Paul Rudd, Kristen Wiig.

Παραγωγοί: David Distenfeld, Evan Goldberg, Megan Ellison, Seth Rogen, Conrad Vernon