Στην Πάτρα αναμένεται να έρθει την Κυριακή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτυλίας, Θόδωρος Δρίτσας, στην εκδήλωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θα έχει σαν θέμα του προτάσεις για την ανάπλαση του λιμανιού της Πάτρας, με τον υπουργό να φέρνει στην βαλίτσα του το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στην πόλη, παρουσιάζοντας το σαν "επίτευγμα" της κυβέρνησης.

Στην επίσκεψη του στην Πάτρα ο κ. Δρίτσας αναμένεται να ανακοινώσει την Κοινή Απόφαση Υπουργών, (ΚΥΑ), για παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του θαλάσσιου μετώπου, αφού φυσικά πρώτα ξεπεραστούν τα εμπόδια με το ΤΑΙΠΕΔ.  

Θυμίζουμε ότι από πλευράς Δήμου έχουν ξεκινήσει πιέσεις για την αναδιαμόρφωση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, περιμένοντας βέβαια αρχικά να του παραχωρηθούν όλα τα κομμάτια που προβλέπει το σχέδιο κυβέρνησης για το οποίο ήδη υπάρχει θετική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου.