Μετά το Βαρθολομιό την περασμένη Πέμπτη, άλλα τρία νεκροταφεία χθες αντιμετώπισαν τη μανία της φύσης. Οι σφοδροί άνεμοι που σάρωσαν αρκετές περιοχές της Ηλείας προκάλεσαν πολλές ζημιές στα νεκροταφεία Πύργου, Αγίου Ηλία και Εφύρας.

Φαντάζει απίστευτο όμως και στο νεκροταφείο των Αγ. Πάντων Πύργου προκλήθηκαν ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους. Κυρίως μαρμάρινες πλάκες και σταυροί έσπασαν από την πίεση των ανέμων που έσπρωξαν αντικείμενα και τμήματα του μαρμάρινου στολισμού των τάφων. Περίπου δέκα μνήματα υπέστησαν ζημιές κυρίως στη νότια πλευρά του νεκροταφείου. 

Στο νεκροταφείο Αγίου Ηλία, που το 2008 είχε υποστεί και πάλι ζημιές από ανεμοστρόβιλο, όπως αναφέρει το ilialive, προκλήθηκαν ζημιές επίσης σε περίπου δέκα μνήματα σε ένα τμήμα του.
Τέλος στο νεκροταφείο της Εφύρας αρκετά μνήματα υπέστησαν και εκεί ζημιές. Κάπως έτσι λοιπόν οι καιρός τα έβαλε ακόμα και με τους νεκρούς, αφού σε πολλές περιπτώσεις έσπασαν μαρμάρινες πλάκες και αποκαλύφθηκε το εσωτερικό των τάφων. 

Οι συγγενείς των νεκρών σοκαρισμένοι αντίκρισαν στις περισσότερες περιπτώσεις τις ζημιές και πλέον περιμένουν να περάσει η κακοκαιρία για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των μνημάτων.


Νεκροταφείο Αγ. Ηλία


Νεκροταφείο Εφύρας


Νεκροταφείο Πύργου