Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή», στην Πάτρα, στον χώρο των ΑΤΕΙ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με σύνθημα την ιστορική φράση του Τούρκου λογοτέχνη  Ν. Χικμέτ: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή. Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία».

Ο Δημήτρης Μπάσης, με την Ρίτα Αντωνοπούλου απογείωσαν το κοινό με τα τραγούδια τους και την μουσική τους, το βράδυ της Παρασκευής, τραγουδώντας αγαπημένα διαχρονικά  λαϊκά τραγούδια.

Νωρίτερα, προηγήθηκε η επίδειξη χορών από το χορευτικό του Παμμικρασσιατικού και το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι της δεκαετίας του 1940 από το συγκρότημα της ΚΝΕ.   

Παράλληλα, με την συναυλία στην κεντρική σκηνή, λειτούργησαν και διάφορα περίπτερα του φεστιβάλ, με τον κόσμο να επισκέπτεται τον χώρο των βιβλίων, όπως και τα στέκια για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Εξάλλου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπήρξαν χώροι συζητήσεων με ημερίδες, αλλά και παιδότοπος.

Οι δύο, πάντως, καλλιτέχνες, όταν ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή έκαναν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να τους ακούσει να σιγοτραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους, σε μία υπέροχη βραδιά που διοργάνωσε η ΚΝΕ, με βασικά στοιχεία την συλλογικότητα και μήνυμα το όραμα και την προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο ΤΕΙ Πάτρας