Πάντα οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα είχαν την τάση να ωραιοποιούν τις δυσμενείς καταστάσεις που οι ίδιες δημιουργούν  όταν εκφράζουν δημόσιο λόγο. Η ωραιοποίηση όμως από τη διαστρέβλωση απέχει πολύ…

Αυτός ο Πρωθυπουργός αλλά και οι όμοιοί του που τον περιβάλλουν, προσβάλλουν συστηματικά και ανεπανόρθωτα την κοινή λογική και υποτιμούν αδιακρίτως την νοημοσύνη του ακροατηρίου, όποιο και αν είναι αυτό, με κάθε ευκαιρία.

Να αναφέρω σαν παράδειγμα τις υποσχέσεις που  έδινε αφειδώς στα μπλόκα στους αγρότες ή στους «δεν πληρώνω» στα διόδια ή μήπως ακόμα καλύτερα τη ρητή του δέσμευση πως δε  θα μειώσει τις συντάξεις (θα δώσει μάλιστα και 13η είχε πει…); Αξέχαστη η επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς όπου της υποσχόταν ότι δεν θα πληρώσει χαράτσι μπροστά στις κάμερες.  Όσο για τη γενναία απόφασή του να σταματήσει μια για πάντα τις αυθαιρεσίες με τους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης (αν διαβάσουν αυτό το άρθρο ο Καρανίκας και ο αδερφός ράπερ θα γελάνε μέχρι δακρύων βλέποντας «Ελένη») τα λόγια είναι περιττά.

Η λίστα των ψεμάτων ατέλειωτη… Αυτή η Βουλή έλεγε δεν θα φέρει ποτέ Μνημόνιο και μάλιστα θα επανέφερε το κατώτατο μισθό και τη κατώτατη σύνταξη όπως αντίστοιχα θα καταργούσε και τον ΕΝΦΙΑ. Προειδοποιούσε κιόλας τον ελληνικό λαό πως αν είναι η κυβέρνηση του να υπογράψει ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό καλύτερα να ψηφίσει Σαμαρά. Όσο για τις  παθιασμένες και βαρύγδουπες δηλώσεις «Θα έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια;; Μολών Λαβέ!» ή «Πλειστηριασμούς αυτοί; Σεισάχθεια εμείς!» η ιστορία έχει ήδη γραφτεί και την ξέρουμε όλοι… Μπορώ ειλικρινά να χρησιμοποιήσω πολλές σελίδες συνεχίζοντας αλλά θα αυτοπεριοριστώ.

Αυτά λοιπόν είναι λίγα μόνο από τα πολλά που, μετά χαράς, σέρβιρε ο Αλέξης στους Έλληνες ψηφοφόρους προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους και να πραγματώσει την παιδική του φιλοδοξία να γίνει πρωθυπουργός, με ανυπολόγιστες ωστόσο επιπτώσεις για τη χώρα.

Στον αντίποδα ο Κυριάκος αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα της συνέχισης της διακυβέρνησης της Χώρας από τον Αλί Μπαμπά και τους 40 ψεύτες προτείνει μια και μόνο προγραμματική γραμμή, μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Δεν δίνει εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, θέτει στόχους αφού πρώτα βέβαια κοστολογήσει και αναλύσει όλες  τις παραμέτρους που πρέπει να εξασφαλιστούν για την επίτευξή τους ενώπιων όλων. Ζητά απ’ τους πολίτες να δείξουν το θάρρος και τη γενναιότητα να αγνοήσουν τις «σειρήνες της ουτοπίας».

 Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Μια Ελλάδα που παραμένει ένα απέραντο και αδιέξοδο δικαστήριο για το χτες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ, δεν μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και φιλόδοξο εργοτάξιο για το αύριο.