Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την σημερινή κακοκαιρία βγήκε αληθινή, αφού νωρίς το πρωί ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Η δυνατή βροχή, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έπληξαν σοβαρά την πόλη, αφού πολλά σημεία υπέστησαν ζημιές.

Πολλά δέντρα δεν άντεξαν την ισχυρή κακοκαιρία και ξεριζώθηκαν, δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Η Πυροσβεστική από το πρωί έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για περιστατικά σε όλη τη πόλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ορειβατικού:Δεντρο Ορειβατικου @Patra

Παράλληλα, η δύναμη του αέρα, ξερίζωσε δέντρο και στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, το οποίο προκάλεσε ζημιές.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν, αποτυπώνεται η πτώση του δέντρου σε στεγασμένο χώρο, όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα.


Ο Δήμος Πατρέων έστειλε δελτίο τύπου όπου αναφέρει τα εξής: "Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται σήμερα 19/09 και αύριο 20/9/2016 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με το υπ. αριθμ.: 6663/16.09.2016 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.  

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου, Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Δ/νση Έργων Υποδομής, ΔΕΥΑΠ, Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού

Σχεδιασμού & Δόμησης, Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

     ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο σας.

•    Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 . 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.