Σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές έρχονται στο κέντρο της Πάτρας, με την ολοκλήρωση της Περιμετρικής  και την επικείμενη παράδοση της Κανακάρη, αλλά και με φόντο την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα μία σειρά αλλαγών στην κίνηση των οχημάτων, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει η έγκριση της δαπάνης και της υλοποίησης του έργου για την προμήθεια φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και πινακίδων σήμανσης που απαιτούνται για τους δρόμους που θα αντιδρομηθούν.

Πέρα από την οδό Κορίνθου θα που γίνει είσοδος και όχι έξοδος της πόλης, με την Κανακάρη να παίρνει τον ρόλο της, θα αντιδρομηθεί ταυτόχρονα και ο δρόμος της Ναβαρίνου. Παράλληλα, αλλαγές στον ροή της κίνησης των οχημάτων θα γίνουν πιθανότατα και στην Κωνσταντινουπόλεως, όπως και στον δρόμο της Αγίας Σοφίας, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα εκεί ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές.

Σκέψη των μελών της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν ο δρόμος που κατεβαίνει προς την Αγία Σοφίας διπλής κατεύθυνσης. Πάντως, οι αλλαγές αυτές θα ξεκινήσουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της Μίνι Περιμετρικής η οποία και θα πάρει τον μεγάλο όγκο των οχημάτων που θα κινούνται προς την έξοδο της Πάτρας.