Στην τελική ευθεία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βρίσκεται η δημιουργία ενός καρναβαλικού χωριού, με τον Δήμο και το Επιμελητήριο Αχαΐας να έχουν συμφωνήσει για την μετατροπή του χώρου των Παλαιών Σφαγείων σε Καρναβαλούπολη.

Τόσο ο Δήμος, όσο και το Επιμελητήριο, σχεδιάζουν από κοινού να καταθέσουν επίσημη πρόταση στο Διακρατικό πρόγραμμα Interreg Ελλάδος – Ιταλίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση του όλου έργου. Στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα έργο για το οποίο θα υπάρξει συνεργασία και των τριών φορέων, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία μιας Καρναβαλούπολης, η οποία για πολλούς καρναβαλιστές και καλλιτέχνες, αποτελεί ένα όραμα ζωής.

Το έργο θα δώσει μία άλλη πνοή στο Πατρινό Καρναβάλι, ενώ ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων είναι ιδανικός. Η πρόταση χρηματοδότησης που θα καταθέσει ο Δήμος και το Επιμελητήριο θα είναι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρών, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων θα διατεθεί για την ανακατασκευή και την διαμόρφωση των κτισμάτων και του χώρου των Παλαιών Σφαγείων.  

Η Καρναβαλούπολη θα είναι ένας χώρος για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει θα δώσει την δυνατότητα στο Πατρινό Καρναβάλι και στην Πάτρα για να ανοίξουν διόδους επικοινωνίας με διεθνείς και ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς.

Ήδη συζητείται η συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο της Απουλίας και του Δήμου Πουτινιάνο που διοργανώνει καρναβαλικές εκδηλώσεις.