Το πλαστικό χρήμα αρχίζει να διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα μας ενώ είναι δεδομένο πως σε μερικά χρόνια από τώρα θα έχει αντικαταστήσει τελείως τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα μαγαζιά που έχουν προμηθευτεί το μηχάνημα υποδοχής καρτών έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους πελάτες. Ως Έλληνες όμως έχουμε μάθει να διαμορφώνουμε τα εκάστοτε δεδομένα στα δικά μας μέτρα και σταθμά έτσι ώστε να κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας.

Κάτι που συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr και σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Πάτρας τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα όταν κάποιος πελάτης πήγε να αγοράσει φάρμακα και η υπάλληλος του ανακοίνωσε το ποσό, το οποίο ήταν κάτω των 10 ευρώ, αυτός με τη σειρά του έβγαλε την κάρτα του για να πληρώσει.

Την συνέχεια όμως δεν την περίμενε καθώς η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι λόγω της μεγάλης φορολογίας το μηχάνημα είχε ρυθμιστεί για οφειλές μόνο άνω των 10 ευρώ. Μόλις ο πελάτης ξεπέρασε το αρχικό σοκ, έγινε πυρ και μανία.

Μη έχοντας χρήματα πάνω του παρά μόνο την κάρτα άρχισε να φωνάζει στην κοπέλα και της ζητούσε να καλέσει τον υπεύθυνο του φαρμακείου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε.

Μάταια η υπάλληλος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα με τον πελάτη να είναι έξω φρενών. Η ουρά των πελατών άρχισε να μεγαλώνει ενώ από τις φωνές μαζεύτηκε αρκετός κόσμος.

Ο άνδρας φώναζε πως με κάνατε ρεζίλι σε όλους εδώ αφού δεν έχω χρήματα πάνω μου και πως σε κανένα άλλο φαρμακείο δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση. Μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε έξαλλος απειλώντας πως θα ξαναγυρίσει για να βρει τον υπεύθυνο και πως παράλληλα θα προχωρούσε σε καταγγελία.