Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από φάρμα εκτροφής Ανκορά, των περίφημων κουνελιών Αγκυρας από το τρίχωμα των οποίων φτιάχνεται το «μαλλί Ανκορά». 

Στο βίντεο από τη φάρμα που βρίσκεται στη Γαλλία διακρίνεται ένας υπάλληλος να γδέρνει ένα από τα κουνέλια ενώ αυτό ουρλιάζει και κλαίει από τον πόνο. 

Οπως σημειώνει η Daily Mail, τα κουνέλια εκτρέφονται κάτω από άσχημες συνθήκες σε αγροκτήματα σε όλη τη Γαλλία με μόνο σκοπό να μακρύνει η γούνα της και να τα γδάρουν για να την πάρουν και να φτιάξουν μαλλί Ανκορά. 

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του βίντεο κάποιος από τους εκτροφείς ακούγεται να εξηγεί ότι δεν είναι εύκολη η αφαίρεση της γούνας από ορισμένα σημεία του σώματος των κουνελιών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τραβήξει ακόμη πιο δυνατά. 

Αλλος εκτροφέας ακούγεται να... ρωτάει το κουνέλι την ώρα που το γδέρνει «Δεν είσαι χαρούμενο;». 

Τα μυστικά βίντεο καταγράφηκαν από τη γαλλική φιλοζωική οργάνωση «One Voice», η οποία επισκέφθηκε έξι φάρμες εκτροφής κουνελιών σε όλη τη Γαλλία. 

Η πρόεδρος της φιλοζωική οργάνωσης μιλώντας στο Europe 1 είπε: «Τα κουνέλια υποφέρουν, κλαίνε, είναι απαράδεκτο. Μερικές φορές το δέρμα τους σχίζεται, όταν τα μαδούν. Σε σύγκριση με την Κίνα, η μόνη διαφορά στη Γαλλία είναι ότι έχουν άχυρα στα κλουβιά τους. Αλλά αυτό γίνεται για να διατηρείται μεταξένια η γούνα τους και όχι για να είναι καλά τα ζώα». 

Οι εκτροφείς προτιμούν να γδέρνουν και όχι να ξυρίζουν τα κουνέλια, γιατί έτσι βγαίνει και η ρίζα, άρα η τρίχα είναι μεγαλύτερη και μπορούν να πετύχουν καλύτερη τιμή. Επίσης, δεν δίνουν στα κουνέλια αναισθητικό γιατί είναι ακριβό. 

Το μαλλί Αγκυρας έχει βραβευτεί για την εξαιρετικά αφράτη υφή του. Επίσης, είναι θερμότερο από το μαλλί και οι ίνες του είναι εξαιρετικά λεπτές μόλις 11 χιλιοστά του χιλιοστού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το μαλλί Αγκυρας είναι πιο μαλακό από το κασμίρι.