Η σπείρα που σκορπά τον τρόμο μέσα από το τηλέφωνο, φωνάζοντας από την άλλη άκρη της γραμμής για τροχαία που δήθεν έχουν εμπλακεί συγγενικά πρόσωπα, ξαναχτυπά τις τελευταίες ώρες στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πληροφορίες του patrasevents.gr τα τηλεφωνήματα σε υποψήφια θύματα είναι απανωτά και δεν έχουν διακρίσεις. Η φωνή που ακούγεται από την άλλη άκρη της γραμμής είναι σπαρακτική και μέσα στους λυγμούς, προκειμένου να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα.

Στην αρχή βέβαια είναι αναγνωριστική. «Μαμά, μπαμπά, γιαγιά…» έτσι ώστε να πέσει κάπου μέσα. «Χτύπησα και φταίω, βοηθήστε με να γλιτώσω». Όπως αναφέρουν οι σχετικές καταγγελίες των υποψήφιων θυμάτων τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει πλέον η ανδρική φωνή που ακουγόταν στα πρώτα τηλεφωνήματα της σπείρας, αλλά μόνο μία κοριτσίστικη φωνή.

Η σπείρα προσπάθησε να εξαπατήσει γνωστή οικογένεια Πατρινών, ενώ στην Ασφάλεια Πατρών έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες από οικογένειες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, όπως στα Προσφυγικά, στην Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει έρευνες για το θέμα, έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, όμως φαίνεται ότι η μέθοδος αυτής της απάτης έχει αρκετούς μιμητές. Ήδη, πάντως, σε ανακοινώσεις που έχει κάνει προ καιρού έχει συστήσει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πέσουν στην παγίδα.