Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που πήραν την πρωτοβουλία για διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, συνεδρίασε με θέμα την οργάνωση του κλάδου σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου: «Το Δ.Σ. υπερψήφισε ομόφωνα το κάλεσμα και έβαλε σχέδιο παρέμβασης στον κλάδο με σκοπό να συζητηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους το πώς καλύτερα θα οργανωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Τα τελευταία χρόνια οι απώλειες μας είναι τεράστιες. Έχουν πετσοκόψει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και επιδόματα. Έχουν καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις. Έχει μπει «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση.

Η φοροεπιδρομή συνεχώς εντείνεται. Την ίδια ώρα κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ σχεδιάζουν το παραπέρα ξήλωμα του λαϊκού εισοδήματος και των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε πολύ σημαντικές μάχες απέναντι τους με κύριο μέτωπο τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό και τους βάρβαρους νόμους τους.

Η πείρα από αυτές τις κινητοποιήσεις έδειξε, ότι μόνο όταν η απάντησή μας είναι μαζική και οργανωμένη μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Με τον πολύμορφο αγώνα μας δείξαμε ότι το κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό. Μπορεί να ανασυνταχθεί, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση. Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε:

* Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

* Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.

* Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

* Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

* Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

* Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».