Με την πτυχιακή συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στη Sala Accademica του Conservatorio di Santa Cecilia της Ρώμης, ολοκληρώθηκε ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών της υψίφωνου Ήρας Ζέρβα, στο Λυρικό Τραγούδι.

Ερμήνευσε τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Gilda από το Rigoletto του Giuseppe Verdi.

Τόσο η άριστη επίδοση κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και η εξαιρετική απόδοση στην εξεταστική παρουσιάση είχαν ως αποτέλεσμα το βαθμό 110 e lode, ο οποίος είναι η ύψιστη βαθμολογία που μπορεί να δωθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ιταλίας και απονέμεται ως ένδειξη εξαιρετικών δεξιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα που αποφοιτά από το φημισμένο διεθνώς Conservatorio di Santa Cecilia στον τομέα της μονωδίας και μάλιστα με τιμητική διάκριση.

Η Ήρα Ζέρβα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1987. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των έξι.

Απόφοιτος μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Λυρικό Τραγούδι στο Conservatorio di Santa Cecilia στη Ρώμη, στην τάξη της Anna Maria Ferrante, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και διάκριση.

Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση της Μουσικής Ψυχολογίας. Κάτοχος Διπλώματος Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α' βραβείο, τάξη Αικατερίνης Ζορμπά, και Διπλώματος Μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη Ρόζας Πουλημένου.

Κάτοχος πτυχίου Αρμονίας με καθηγητή το Σταύρο Σολωμό και Αντίστιξης με καθηγητή το Σπύρο Ρουβά, με βαθμό Άριστα. Έχει κερδίσει το τρίτο βραβείο στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό της Unesco κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ιταλία (Roma, Varese, Caldarola), στην Ισπανία (Valencia) και στην Ελλάδα (Αθήνα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πάτρα), ενώ ως χορωδός σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία κι Ελλάδα. 

Παρακολούθησε σεμινάρια Λυρικού Τραγουδιού με τους καθηγητές Luis Rafael Salomon, Anna Maria Ferrante, Paola Pisa, Katerina Beranova, Pietro Ballo, Δημήτρη Γιάκα, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Νίκο Τσούχλο, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Μάτα Κατσούλη, Ρόζα Πουλημένου. 

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθηγήτρια Μονωδίας, καθηγήτρια Πιάνου και υπήρξε υπεύθυνη Φωνητικής Προετοιμασίας στην Παιδική Χορωδία της Χορωδίας Κέρκυρας.