Η Όλγα Τρέμη, ήταν καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των MME. H δημοσιογράφος, για πρώτη φορά αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Mega, κατέθεσε την άποψη της για τις τηλεοπτικές άδειες και σχολίασε τα όσα έγιναν στη ΔΕΘ, με την ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα στον πρωθυπουργό.  

Η Ευαγγελία Τσικρίκα αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό επιχείρημα


«Τσικρίκα power.Θέλω να σταθώ πολιτικά και ανθρώπινα στο θέμα. Είχαμε, χθες, μια απλή εργαζόμενη, που είπε σκληρές αλήθειες στον πρωθυπουργό. Ήταν μια απλή εργαζόμενη που βιώνει σκληρά τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες. Μίλησε χωρίς καμία υπερβολή. Αυτό το γεγονός αποδόμησε το κυβερνητικό επιχείρημα. Ήταν μια ρωγμή. Μπορεί να χρειαστεί πολιτική σιλικόνη για να την κλείσουνε. Ήταν μια ρωγμή και γι αυτό το λόγο συζητήθηκε πολύ».


Η Όλγα Τρέμη στο Ε (1)

Σε όλο τον κόσμο τον αριθμό των αδειών τον ορίζει η αγορά και όχι οι κυβερνήσεις 

«Επί της ουσίας για τις άδειες. Έχει γίνει μακρά συζήτηση επί του θέματος αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει γιατί 4 άδειες. Σε καμία ελεύθερη οικονομία δεν ρυθμίζει η κυβέρνηση την αγορά. Θεωρώ πως δημιουργείται μια νέα γενιά με προβληματικές επιχειρήσεις στο χώρο των MME.Πες μου πώς θα βγάλει ένα κανάλι τόσα λεφτά, όσα δόθηκαν για μία άδεια. Κινδυνεύουμε να έχουμε κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και τηλεόραση χαμηλότερης ποιότητας. Κατά τη γνώμη μου οι άνεργοι δύσκολα πια θα απορροφηθούν από την αγορά».


Η Όλγα Τρέμη στο Ε (2)

Θλίψη και θυμός για τις δραματικές εξελίξεις στο Mega

«Ειδικά στην περίπτωση του Mega, η σχέση των εργαζομένων είναι μοναδική. Πιο πολύ τους επηρεάζει ότι θα κλείσει παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι για μήνες. Δεν θέλω να υποτιμήσω σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό, αλλά θέλω να τονίσω την αγάπη των εργαζομένων για το κανάλι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πόνος, θλίψη και ένα τεράστιο γιατί με έκταση μεγαλύτερη της Ελλάδας και πολλά, αμέτρητα ερωτηματικά.Υπάρχει θυμός γιατί υπάρχει θλίψη. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών είδα τους μετόχους να προσπαθούν να δώσουν λύση στο κανάλι. Ο διαγωνισμός για τις άδειες πιστεύω έριξε τη χαριστική βολή για το κανάλι. Το Mega είχε στοχοποιηθεί και σήμερα ο Συριζα λέει αυτό που λέγαμε εμείς. Ευρώπη ή μνημόνιο. Η αριστερά που ξέρω εγώ δεν είναι η αριστερά της δαιμονοποίησης των απόψεων, είναι η αριστερά του διαλόγου».   


Η Όλγα Τρέμη στο Ε (3)