Τον Ιούλιο του 1990 ο Μάνος Χατζιδάκις έδωσε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων δυο ιστορικές συναυλίες, με το ίδιο πρόγραμμα, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας (1 Ιουλίου) και στο Ηρώδειο (3 Ιουλίου). Στο δεύτερο μέρος αυτής της συναυλίας ο Χατζιδάκις συνέπραξε με τον φίλο του, τον μεγάλο Astor Piazzolla, τον συνώνυμο του Αργεντίνικου tango. Λόγω του Piazzolla ο κόσμος κατέκλυσε τα δύο Ρωμαϊκά θέατρα κι έτσι ήρθε και σε επαφή με άγνωστα στους πολλούς νεοελληνικά έργα.

Σήμερα, είκοσι έξι χρόνια μετά, στον ίδιο χώρο, (Ηρώδειο Αθηνών) η μουσικοχορευτική παράσταση «Tango por Piazzola» έρχεται για να ζωντανέψει την αξέχαστη αυτή βραδιά και να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του «El Gran Ástor» και του nuevo tango.

Την πόλη μας θα εκπροσωπήσουν δύο νεαροί καλλιτέχνες, μέλη της χορευτικής κομπανίας “Tango en Eros” με σημαντική πορεία στο χώρο του αργεντίνικου Tango, ο Jorge και η Ιωάννα Ανδρικοπούλου, η οποία στην ιστορική συναυλία του 1990 ήταν μόλις 15 ημερών!
ο Jorge και η Ιωάννα αντιπροσωπεύουν τη μακρά χορευτική παράδοση της πόλης της Πάτρας με μια σημαντική πορεία στον χώρο του χορού. Με πολλές εμφανίσεις εντός της πόλης μας (χορός του Δημάρχου, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ tango, κ.α), εντός της Ελλάδας ( Αθήνα, θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βέροια, Κρήτη, Βόλο, Πρέβεζα κ.α) καθώς και εκτός Ελλάδας (Amsterdam, the Hague, Βρυξέλλες, Ιταλία κ.α), τους καθιστούν ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που εκπροσώπησαν την χώρα μας σε επίσημους διαγωνισμούς Tango κατακτώντας σημαντικές θέσεις ( 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tango στην Ιταλία, 3η θέση στην Ελλάδα και 3η θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα tango).

Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές της Tanguera Tango Argentino Patras, (Γερμανού & Βότσαρη 59) συνεχίζουν το σημαντικό τους έργο, μεταδίδοντας την αγάπη και τις γνώσεις τους για τον διάσημο Αργεντίνικο χορό σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, με πολύ μεράκι και ζήλο.