Ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα έκανε το δημοφιλές περιοδικό Down Town, στον πρώτο των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, παίρνοντας συνέντευξη από τον Πατρινό μαθητή του Αρσάκειου Λυκείου Πατρών, Κυριάκο Μπίρμπα.

Ο Κυριάκος Μπίρμπας που συγκέντρωσε το περισσότερα μόρια από κάθε άλλο υποψήφιο στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, περνώντας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, έδειξε στη συνέντευξη που παραχώρησε ορισμένα στοιχεία από την ευφυΐα του, απαντώντας έξυπνα και με χιούμορ στις ερωτήσεις που του έγιναν.

Ο ίδιος απαντώντας σχετικά με το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι βγήκε πρώτος στις πανελλήνιες εξετάσεις τόνισε: «Ήταν ένα συναίσθημα χαράς και ενθουσιασμού που δεν μπορώ να περιγράψω. Ακόμα δεν το έχω αφομοιώσει πλήρως, αλλά η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα».

Στη συνέντευξη που είχε τίτλο «Α beautiful mind» ο 18χρονος Πατρινός τόνισε ότι θέλει τα φοιτητικά του χρόνια να συνδυάζουν τα Ακαδημαϊκά εχέγγυα με την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά, ενώ δήλωσε ότι θέλει να κάνει ένα ταξίδι στην Κίνα αφού αγαπά ιδιαίτερα τον κινέζικο πολιτισμό και ήδη έχει ξεκινήσει να μαθαίνει κινέζικα.

Σε ότι αφορά τα χόμπι του δήλωσε ότι του αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος, το μπάντμιντον και το πινγκ πονγκ, ενώ όταν το περιοδικό τον ρώτησε αν έχει μετρήσει το IQ του απάντησε γελώντας αρνητικά.

Πάντως, σε ότι αφορά τα επαγγελματική του σχέδια τόνισε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα των νευροεπιστημών, δηλαδή τη μελέτη του εγκεφάλου, ενώ θυμίζουμε ότι σε παλιότερη συνέντευξή του είχε τονίσει την επιθυμία του μετά το τέλος των σπουδών του να φύγει από την Ελλάδα και να πάει σε χώρα του εξωτερικού…