Ώρα 23:30, βράδυ Πέμπτης, στην πλατεία Μαρκάτο, με την γύρω περιοχή να είναι γεμάτη από κόσμο και τους νέους να έχουν βγει για να απολαύσουν την βραδιά, πηγαίνοντας σε κάποια από τα μαγαζιά της Ηφαίστου.

Σε όλα τα καταστήματα που έχουν βγάλει τα τραπεζάκια τους έξω στην πλατεία και στον πεζόδρομο γίνεται χαμός, αφού οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στην Πάτρα. Στο παγκάκι της πλατείας Μαρκάτο, μπροστά από το άγαλμα του Καποδίστρια, ένας άνδρας έχοντας τυλιχτεί σε κουβέρτες, προσπαθεί να κοιμηθεί ανάμεσα στην βουή του κόσμου.

Μοιάζει σαν να τα έχει καταφέρει, τον έχει πάρει ύπνος παρά την φασαρία που γίνεται. Είναι και αυτός ένας από τους αστέγους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα.

Ο αριθμός τους αυξάνεται και ο συγκεκριμένος άστεγος στην πλατεία Μαρκάτο, ανάμεσα στον κόσμο που διασκεδάζει και περνάει καλά, δημιουργώντας ένα κοντράστ στα δύο σκηνικά, ασφαλώς δεν είναι και ο μοναδικός που συναντάει κανείς στην Πάτρα.

Άστεγο θα συναντήσει κανείς και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην Τριών Ναυάρχων στο πάνω μέρος, στην πλατεία Νόρμαν, στην Αγία Σοφίας, σχεδόν σε κάθε πλατεία της πόλης.

Η κάθε μία πλέον έχει τους δικούς της άστεγους που τις νύχτες του καλοκαιριού κοιμούνται στα παγκάκια. Όμως το καλοκαίρι φεύγει, οι πρώτες βροχές έφτασαν και ο χειμώνας με τα κρύα πλησιάζει…