Σχολικά είδη για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, συγκεντρώνει και φέτος το «Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο οργανισμός, μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει καθημερινά και σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Πέρυσι κάλυψε τις ανάγκες 3.601 μαθητών.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι: Σχολικές τσάντες Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, τετράδια 3-5 θεμάτων, τετράδια (μπλε και χρωματιστά), σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί), τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, κασετίνες, ντοσιέ (μεγάλα-μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα, φάκελοι με λάστιχο, χαρτί Α4, διαφάνειες, κόλλες (στικ και υγρές), πλαστελίνες, διαφανές αυτοκόλλητο ρολό - κάλυμμα βιβλίων, ψαλιδάκια, γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λπ.)

Η συγκέντρωση ειδών στην Πάτρα πραγματοποιείται στα γραφεία του συλλόγου, Όθωνος Αμαλίας 83, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610 332499.