Η φύση έχει τόσο μεγάλη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πάντα γύρω της μέσα σε ένα δευτερόλεπτο αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η λίμνη Τσιβλού, μια από τις λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου που βρίσκεται στο νομό Αχαΐας στις πλαγιές του βουνού Χελμού.

Αποτελεί προϊόν μεγάλης κατολίσθησης που συνέβη το Μάρτιο του 1913 όπου παρασύρθηκαν χιλιάδες τόνοι χώματος και βράχων, οι οποίοι εξαφάνισαν κυριολεκτικά το χωριό Συλίβαινα (του οποίου οι κάτοικοι είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν), καταπλάκωσαν το χωριό Τσιβλός, εξ' ου και η ονομασία της λίμνης, ενώ παράλληλα έφραξαν την κοίτη του ποταμού Κράθη, τα νερά του οποίου εγκλωβίστηκαν σε μία φυσική λεκάνη στην οποία σχηματίστηκε η λίμνη.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλους ενώ το βάθος της είναι αρκετά μεγάλο και φθάνει τα 80 μέτρα και διαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις βροχοπτώσεις. Είναι ιδανικός προορισμός για την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς έχει εγκαταστάσεις για πικ νικ.

Το χειμώνα οι δεντρόφυτες πλαγιές είναι συνήθως άσπρες από τα χιόνια προσδίδοντας μια ονειρική ομορφιά. Αν δεν πειστήκατε ακόμα παρακολουθήστε το πανέμορφο βίντεο από drone του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με υπέροχες εικόνες από κάθε γωνιά της λίμνης σε κοντινά και μακρινά πλάνα που θα σας καταπλήξουν.