Το μουσικό σχήμα «Ιδιότροπον» και η πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση η οποία παρουσιάζει την μουσική παράσταση «πώς να σωπάσω»  θα κλείσουν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (21.30), το τριήμερο του Βήματος Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για το 2016.

 Το «Ιδιότροπον» ερμηνεύει δικές του συνθέσεις, εκφράζοντας «Ό,τι η καρδιά κυνηγά».

Το σχήμα αποτελούν:

Γιοχάννα Κοσιώνη // ταμπούρ, φωνή

Μάνια Ασημακοπούλου // ούτι

Ελευθερία Δαουλτζή // κανονάκι

Γιώτα Βεργοπούλου // νέυ

Ειρήνη Κουλουριώτη // κρουστά 

Βιογραφικό σημείωμα σχήματος

Το μουσικό σχήμα Ιδιότροπον δημιουργήθηκε το 2007 στην Πάτρα. Πειραματίζεται με μουσικές διαφόρων προελεύσεων,  με διασκευές μουσικών και συγκροτημάτων του σήμερα, και κυρίως με δικές του συνθέσεις.

Συναυλίες - Εμφανίσεις

  • Θρεττανελό, Πάτρα
  •  Θέατρο Λιθογραφείο, Πάτρα
  • Οροπαίδιο, Πάτρα
  • Αιθέρας, Πάτρα
  • Anima Libri, Πάτρα
  • Αλάβαστρον, Αθήνα
  • Λαογραφικό Μουσείο, Πάτρα
  • Παλιά Λουτρά, Πάτρα
  • Καφενέυ, Λεμεσός
  • Πρόταση, Πάτρα
  • Καλά Καθούμενα, Λευκωσία
  • Πολιτιστικό Κέντρο Ροϊτίκων, Πάτρα
  • Ποικίλη Στοά, Πάτρα

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ 

Η Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση που πρόσφατα το κοινό της πόλης "αγκάλιασε" στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Η ζωή του Γαλιλαίου" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ" στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη.

Με αυτή την παράσταση θα ρίξει την αυλαία του το "1ο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας", μια νέα ενότητα που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και που δίνει τη χαρά σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη μουσική τους,τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στη σύγχρονη μετανάστευση,το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό συνανθρώπων μας, θέματα δηλαδή που απασχολούν την κοινωνία μας καθημερινά, με διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια των Σ.Ξαρχάκου, Μ.Θεοδωράκη,N. Rota, Z. Livaneli,Μ. Λοίζου, B.Dylan, FlorenceReece και άλλων σπουδαίων στιχουργών και συνθετών που με το έργο τους  τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιας ειρήνης,αγάπης και αλληλεγγύης όλων των λαών του κόσμου.

Στην παράσταση θα γίνει και παρουσίαση καινούριων μελοποιημένων ποιημάτων του σπουδαίου Πατρινού ποιητή Δ. Καρατζά σε μουσική Ν. Μπαλή που σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο.

Συνοδοιπόροι σ' αυτό το μουσικό ταξίδι πέντε αξιόλογοι μουσικοί της πόλης μας: Γιώργος Παπαγεωργίου (πολίτικο λαούτο,μπουζούκι,μπάντζο), Μιχάλης Γκοτσόπουλος (ακουστική κιθάρα,ηλεκτρική κιθάρα,τραγούδι), Τάσος Σχίζας (ακορντεόν), Μιχάλης Δάρμας (κοντραμπάσο), Γιώργος Μπαράκος (τύμπανα) καθώς και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο  "ΑΝΤΗΧΩ" με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Μέλπω Βικάτου. 

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παπαγεωργίου

Ήχος - Φωτισμός: Δίηχο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Ρούτση 

Mαρία Ρούτση γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου με τη Λία Βίσση. Από το 2005 συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια από το φάσμα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής. Από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας, συμμετείχε στις μουσικές παραστάσεις "Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι " (2013), " Τα τραγούδια του λαού μου " (2014), "Οι λαοί τραγουδούν " (2015) και "Με τη δύναμη του λόγου" (2016) στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Έχει συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια στις μουσικές παραστάσεις " Το ζ της ζωής " σε μουσική Γ. Δίπλα, "Προορισμός" του Χ. Κωνσταντόπουλου και "Όταν πιστεύω θάλασσα " με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο " Αντηχώ" σε ενορχηστρώσεις Ν. Δημογιάννη. Το 2015-2016 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη θεατρική παράσταση " Η Ζωή του Γαλιλαίου " του Μ.Μπρεχτ με τον Κ.Καζάκο ερμηνεύοντας τραγούδια σε σύνθεση Δ. Τσακνή στο Δημοτικό Θέατρο " Απόλλων"

Τιμές εισιτηρίων: 7.00 & 5.00 ΕΥΡΩ 

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

Πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00) 

Music Station  (ώρες καταστημάτων)    

Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411 

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)

Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989 

Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων)

Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916 

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος», Κορίνθου και Φιλοποίμενος