Ο Γιάννης Μαρκόπουλος

στο Βεάκειο στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00

 Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα Συναυλία.

Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο "Κρητικός Ορίζοντας" και τον κύκλο τραγουδιών "Εντεύθεν" ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα "Χρονικό", "Ιθαγένεια", "Θητεία", "Ήλιος ο Πρώτος", "Μετανάστες", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα" που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Η άρια Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους θα ηχήσει στο Βεάκειο από τη μοναδική φωνή της Έλενας Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Κατερίνα Παράσχου, αλλά και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε.....από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την « Ελλάδα (Λένγκω)», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», τα «Χίλια μύρια κύματα», «Τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του «Πλάι στη θάλασσα», «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου», «Να σε υψώνω», «Πότε θα ξαναβρεθούμε».......

Θα συμμετέχει το 26μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 16μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 14 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Λεωφόρος Βασ.Γεωργίου, τηλ. 2104143310-20, Δευτ-Παρ 10:00-14:00, Ηλεκτρονικά: viva.gr

Οργάνωση, Παραγωγή: Δρόμοι Πολιτισμού

Επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου: Ελένη Τώρου - 2130185133, 6944380117, [email protected]