Aνακοίνωση, μετά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για την πρότασης αποχαρακτηρισμού τμημάτων της χερσαίας Λιμενικής ζώνης, προκειμένου αυτά στην συνέχεια να αποδοθούν στο Δήμο, εξέδωσε ο ΟΛΠΑ.

Σε αυτή αναφέρει:

«Με την χθεσινή, ομόφωνη, Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης αποχαρακτηρισμού τμημάτων της χερσαίας Λιμενικής ζώνης, προκειμένου αυτά στην συνέχεια να αποδοθούν στο Δήμο και τους πολίτες της πόλης μας, ολοκληρώνεται το πρώτο, ίσως το πιο δύσκολο, βήμα για την οριστική παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου «προσώπου», που απετέλεσε διαχρονικό αίτημα των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης μας.

Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους με διάφορες ιδιότητες και ρόλους συμμετείχαν στην μακρά και επίπονη διαβούλευση  και συνέβαλαν στο τωρινό αίσιο αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και χρησιμότητα του διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας και της δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων.

Η πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε, θεωρούμε πως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της Πάτρας και υπηρετεί το κοινό όφελος. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ να αποδείξει, για άλλη μία φορά, έμπρακτα ότι στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης, υπηρετεί με συνέπεια την κοινωνία και την οικονομία της πόλης μας.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, στο πλαίσιο της δικής τους ευθύνης, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση των απαραίτητων νομικών και διοικητικών πράξεων, ώστε το συντομότερο δυνατόν το διαχρονικό αίτημα της πόλης μας, να καταστεί απτή πραγματικότητα.»