Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ρώσικο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern», έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας

Πρόκειται το καμάρι του ρωσικού ναυτικού στόλου και ενός εκ των μεγαλυτέρων ιστιοφόρων στο κόσμο. Το «Κρουζενστέρν» (Kruzenshtern) είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven.

Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετέχει σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.

Να σημειωθεί ότι το ιστιοφόρο θα είναι δεμένο στο λιμάνι της Πάτρας έως το Σαββάτο στις 3 Σεπτεμβρίου και οι Πατρινοί θα έχουν την δυνατότητα να το επισκεφτούν από το μεσημέρι της Πέμπτης (14:00 έως 18:00) και την Παρασκευή (12:00 έως 18:00).

Η είσοδος στο πλοίο θα πραγματοποιείται από τον Επιβατικό Σταθμό «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» που βρίσκεται στον Βόρειο Λιμένα Πατρών, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο φακός του Γιάννη Σαρηγιάννη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Πάτρας και φωτογράφησε το επιβλητικό ρώσικο ιστιοφόρο.