Ανοικτό άφησε το περιθώριο διεκδίκησης του συνολικού θαλάσσιου μετώπου ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την διάρκεια της εισήγησής του, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό που τόνισε στην εισήγηση του ήταν να αποχαρακτηριστεί ως χερσαία λιμενική ζώνη το τμήμα Γούναρη – Αγίου Νικολάου, να τεθεί χρονοδιάγραμμα μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού στο νέο λιμάνι, έτσι ώστε να ελευθερωθεί το κομμάτι Αγίου Νικολάου - οδός Θεσσαλονίκης και να αποδοθεί καθαρό και χωρίς εμπόδια το θαλάσσιο μέτωπο από τον Διακονιάρη ως τον Μείλιχο.

Η εισήγηση του Κώστα Πελετίδη για το σχέδιο της κυβέρνησης  για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας μπορεί να ήταν θετική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη θα παύσει να διεκδικεί όλη την παραλιακή ζώνη, όπως ήταν άλλωστε και η αρχική της θέση.

Οι «γκρίζες» ζώνες, εξάλλου, που υπάρχουν στην πρόταση της κυβέρνησης για το θαλάσσιο μέτωπο δίνουν αυτή την δυνατότητα στην δημοτική αρχή. Ο Δήμος θα ζητήσει ακριβή χρονικά περιθώρια για την άρση της λειτουργίας του εμπορικού λιμανιού στο κομμάτι της Αγίου Νικολάου με την οδό Θεσσαλονίκης. Έτσι ώστε να γνωρίζει πότε θα του παραχωρηθεί οριστικά όλη η παραλιακή ζώνη.

Να σημειωθεί ότι παρά τις αντιρρήσεις τους θετική ήταν και η στάση των υπολοίπων κυβερνητικών παρατάξεων απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης, ψηφίζοντας, έτσι ομόφωνα την εισήγηση του Κώστα Πελετίδη.