Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 20χρονου διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τύπου « Tablet » και τρεις συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR