Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Την 1η Σεπτέμβρη στις 20:00 το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ‘Ήφαιστος Πάτρας’  σας προσκαλεί στο μεγάλο πάρτι που συνδιοργανώνει με τον  ‘Σύλλογο Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού’ και την ‘Ελληνική Εταιρία Φυσικής Ιατρικής – Αποκατάστασης’  στον Φάρο της Πάτρας  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου.

Καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς ενώνονται για να γίνει μια πολύ όμορφη γιορτή.

Σπύρος Γραμμένος live

Κάπως έτσι live

Τουρλού the band live

Μουσικοχορευτική παράσταση από το κέντρο χορού και τεχνών dancearte

Show από τους ζογκλέρ Αντρέα Καβαλιεράτο και Ιάσωνα Ματσούκα και Dj set απο την Εύη Αγγελακοπούλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη."


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε στενή συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Νωτιαίου Μυελού (ISCoS) έχουν εστιάσει το βλέμμα τους στα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ), ως πρότυπο αντιμετώπισης και φροντίδας γενικότερα των ατόμων με αναπηρία, για την επίτευξη μιας Κοινωνίας για ΟΛΟΥΣ!
Έτσι μετά την ‘Αναφορά στην Αναπηρία΄ (Disability Report, 2011) προχώρησαν στην έκδοση των ‘Διεθνών Προοπτικών για την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού’ (International Perspectives on Spinal Cord Injury, 2013) προτείνοντας ότι ένας κόσμος φιλόξενος στους ανθρώπους με παραπληγία ή τετραπληγία, είναι επίσης φιλόξενος για κάθε πολίτη και μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη οποιασδήποτε αναπηρίας. Σε αυτό το κλίμα το 2017 θα είναι διαθέσιμο ένα κοινό για όλες τις χώρες ‘Διεθνές Ερωτηματολόγιο για άτομα με ΚΝΜ’ (International SCI Survey) με σκοπό τη συλλογή επίσημων δεδομένων και στατιστικών στοιχείων, που θα χαράξουν την πολιτική της επόμενης ημέρας.

Σε αυτές τις δράσεις η Διεθνής Εταιρεία Νωτιαίου Μυελού (ISCoS), το έτος 2016 έρχεται να κάνει ένα βήμα παραπάνω με τη θέσπιση και καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κακώσεως Νωτιαίου Μυελού. Η ημέρα που ορίστηκε είναι η 5η του Σεπτέμβρη κάθε έτους.

Καλούμαστε σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση του σπουδαίου και παγκόσμιου γεγονότος, να αναλάβουμε δράση και πρωτοβουλίες ως άτομα, ως επιστήμονες και ως φορείς. Tο Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ανέλαβε να συντονίσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για τον γενικό πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Το πρώτο στη χώρα μας εξειδικευμένο κεντρο αποκατάστασης ΚΝΜ του πανεπιστημίου Πατρών δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας έχοντας ως σύμμαχο άτομα με κινητική αναπηρία τα οποία έχουν αποδειχθεί νικητές σε αυτή την άνιση μάχη.

Έτσι την 1η Σεπτέμβρη στις 20:00 το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ‘Ηφαιστος Πάτρας’ και ο ‘Συλλογος Φίλων της Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού’ διοργανώνουν στο Φάρο μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι και άλλα δρώμενα.

Ελάτε να διασκεδάσουμε, να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας, περηφάνιας, αυτοπεποίθησης, ελπίδας και χαράς που μόνο οι ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν.