Το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας ανακοινώνει τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τους εύχονται ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ και ΥΓΕΙΑ.


Παραθέτουμε τις σχολές στις οποίες εισάγονται οι μαθητές του σχολείου μας, παρακολουθώντας κάποια από τις ειδικότητες του σχολείου, προκειμένου να τους διευκολύνουμε στην ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ τομέα και ειδικότητας για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το ισχύον μηχανογραφικό δελτίο (για το οποίο αναμένεται επιβεβαίωση με ΦΕΚ) εισάγονται επιπλέον μέσω του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών σε:


1) Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ εγγράφονται στη Β’ ΕΠΑΛ ΜΟΝΟ για ΠΤΥΧΙΟ (παρακολουθούν 23 ώρες την εβδομάδα) και μπορούν να συμμετέχουν σε Πανελλαδικές ΕΠΑΛ

2) Απόφοιτοι ΕΠΑΛ Ν.4386/2016 εγγράφονται στη Γ’ ΕΠΑΛ σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα ΜΟΝΟ για ΠΤΥΧΙΟ (παρακολουθούν 23 ώρες την εβδομάδα).

Το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας έχει υλοποιήσει 19 δεκαπενθήμερες μετακινήσεις στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Τουρκία από το 2009 έως σήμερα. Σε αυτά τα προγράμματα έχουν μετακινηθεί εντελώς δωρεάν 169 μαθητές του σχολείου.

Το σχ. έτος 2016-2017 το σχολείο θα υλοποιήσει Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο “Internet of Things (IoT): Ίντερνετ των Πραγμάτων – Το Αύριο της Ψηφιακής Εποχής” στη Βιέννη της Αυστρίας.