Αρκετά επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί στο πειραματικό του στάδιο το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα.

Οι ηλεκτρονικές κάρτες που έχουν χορηγηθεί έχουν φτάσει περίπου τις 1.300, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός που δείχνει ότι το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή των Πατρινών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 160 περίπου δημότες κάνουν καθημερινά χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων, παίρνοντάς το περίπου έως και τέσσερις ώρες που είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων δεν έχει να κάνει με την ανταπόκριση των Πατρινών, αλλά με το φαινόμενο της φθοράς τους, εξαιτίας της κακομεταχείρισής τους.

Σύμφωνα με κύκλους της ΑΔΕΠ που έχει και την ευθύνη της εφαρμογής του συστήματος, αρκετοί τα επιστρέφουν με ξεφούσκωτα λάστιχα, με σπασμένες σέλες, ενώ το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι η κακομεταχείριση, γίνεται επίτηδες και όχι από αμέλεια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι φθορές έχουν παρατηρηθεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα των στάσεων, με κάποιους να προχωρούν σε βανδαλισμούς. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το κόστος εγγύησης για ολική φθορά του ποδηλάτου φτάνει έως και τα 400 ευρώ.