Μπορεί στο κέντρο της Πάτρας να μην υπάρχει πλέον και τόση μεγάλη επάρκεια για τους φοιτητές που ψάχνουν το ιδανικό σπίτι, υπάρχουν όμως δεκάδες διαμερισμάτων έξω από αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στο patrasevents.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ακινήτων, Κυριακή Αθανασιάδη, τα διαμερίσματα που βρίσκονται έξω από το κέντρο της πόλης, σε περιοχές, όπως το Κουκούλι, το Μπεγουλάκι, το Ψαροφάι κτλ, παραμένουν ανοίκιαστα εδώ και μήνες.

Οι φοιτητές δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν διαμερίσματα, σε περιοχές έξω από το κέντρο της Πάτρας, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε μία συγκεκριμένη περιφέρεια της πόλης, την στιγμή που το ιδανικό σπίτι που αναζητούν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι εκτός αυτής.

«Υπάρχει μεγάλη επάρκεια διαμερισμάτων σε όλη την πόλη, όλων των μορφών από γκαρσονιέρες και δυάρια έως και τριάρια, σε καινούργιες, αλλά και σε παλιές πολυκατοικίες» τονίζει η ίδια.

«Η Πάτρα είναι μία μεγάλη πόλη, δεν είναι μόνο το κέντρο της. Θα συνιστούσα στους γονείς των παιδιών να κάνουν μία καλή έρευνα αγοράς, χωρίς να βιαστούν και να προχωρήσουν σε επιπόλαιες κινήσεις, κοιτάζοντας για σπίτι και σε άλλες περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας.

Υπάρχουν αρκετές χρυσές ευκαιρίες, με φθηνές τιμές, σε καινούργιες πολυκατοικίες, που θα μπορούσαν να βρουν, αρκεί να σταματήσουν να κοιτάζουν απλά και μόνο σε μία περιοχή που εκτείνεται από την Αγίας Σοφίας έως και τα Ψηλαλώνια. Άλλωστε, στην Πάτρα υπάρχει αρκετά καλή συγκοινωνία που σίγουρα διευκολύνει τους φοιτητές ακόμα και αν μένουν έξω από το κέντρο».

Πάντως, το γεγονός είναι τα διαμερίσματα σε περιοχές κοντά στο ΤΕΙ, στο Μπεγουλάκι, στο Ψαροφάι, κτλ, σε περιοχές που κάποτε έσφυζαν από φοιτητές, πλέον παραμένουν ανοίκιαστα εδώ και μήνες.  

Η μεγάλη οικοδομική έξαρση που είχε παρατηρηθεί την περασμένη δεκαετία στις περιοχές αυτές, με τους ιδιοκτήτες να ελπίζουν ότι θα έχουν έναν στάνταρ εισόδημα κάθε χρονιά από τους φοιτητές, τα χρόνια της κρίσης πλέον έχει ένα ιδιαίτερα αρνητικό αντίτιμο. Βλέπετε, οι φοιτητές στην Πάτρα, λόγω και της κρίσης, έχουν μειωθεί και κατά συνέπεια έχει μειωθεί σημαντικά και η ζήτηση των διαμερισμάτων.