Στις 31 Αυγούστου θα συζητηθεί εκτός απρόοπτου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, η πρόταση του υπουργείου Ναυτιλίας για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, αν και δεν αποκαλύπτει τα χαρτιά του για την στάση που θα κρατήσει, αναμένεται να έχει μία θετική εισήγηση για την πρόταση του υπουργείου, την οποία όμως θα ψηφίσει μόνο εφόσον γίνει ομόφωνα αποδεκτή από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι πριν από το δημοτικό συμβούλιο δεν θα γίνει τελικά συνάντηση για το θέμα αυτό με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (το είχε προτείνει η Νέα Πόλη), καθώς όπως είπε κ. Πελετίδης στη συνέντευξη τύπου που έγινε για το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει γίνει ήδη η σχετική ενημέρωση για την πρόταση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πάντως, ο Δήμος, ανεξάρτητα αν δείξει μία θετική στάση στην πρόταση του υπουργείου δεν θα σταματήσει να διεκδικήσει την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, το οποίο είναι και πάγια θέση του.