Είναι η μέρα τους. Μια ξεχωριστή μέρα για τους υποψήφιους μαθητές που κατάφεραν να περάσουν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα χαμόγελα περισσεύουν για αυτά τα παιδιά. Ακόμα περισσότερο για τα παιδιά εκείνα που κατάφεραν να πρωτεύσουν στις σχολές που πέρασαν. Η Πάτρα για ακόμα μία χρονιά πρωταγωνίστησε στις πρωτιές.

Η Ναταλία Ροδοπούλου κατάφερε να περάσει πρώτη στο Τμήμα Βιολογίας της Πάτρας με 19.266 μόρια. Η Λυδία Μουντζούρη με 19.720 πέρασε δεύτερη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ τρίτη στην ίδια σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών πέρασε η Αθηνά Μαγειροπούλου με 19.668 μόρια.  

Οι δύο μαθήτριες κατέγραψαν από τις υψηλότερες επιδόσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρωτιές όμως είχαμε και στις Πολυτεχνικές σχολές για τους Πατρινούς. Ο Γεράσιμος Γερογιάννης πέρασε πρώτος με 19.200 μόρια στην σχολή Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Πάτρας.

Πρωτιά πήρε και η Πατρινή Ευγενία Ανδρουτσέλη, με 19.155 μόρια, μπαίνοντας στην πρώτη θέση στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Ο Πατρινός Αριστοτέλης Μακρής, γιος του Κώστα Μακρή, πέρασε δεύτερος στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρώτη στην σχολή Ψυχολογίας της Θεσσαλονίκης κατάφερε να περάσει και η Σουζάνα Γιοβάνη, κόρη του Θόδωρου Γιοβάνη που έδωσε εξετάσεις με το 10% καθώς η Νομική στην οποία είχε περάσει σε ιδιαίτερα καλή σειρά πέρυσι, δεν την κατέκτησε παρά την οικογενειακή παράδοση. Να σημειωθεί ότι στην Νομική Σχολή Κομοτηνής κατάφερε, μετά από σκληρό αγώνα, να περάσει ο γιος του ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαϊας, Νίκου Νικολόπουλου, Γιάννης.


Ναταλία Ροδοπούλου


Λυδία Μουντζούρη


Αθηνά Μαγειροπούλου


Γεράσιμος Γερογιάννης


Ευγενία Ανδρουτσέλη


Αριστοτέλης Μακρής


Σουζάνα Γιοβάνη