Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες της Πάτρας, αλλά και τα κτίρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχουν περάσει τα… πρώτα «άντα» και βαδίζουν προς τα δεύτερα.

Έχουν, δηλαδή, πάνω από 30 χρόνια που έχουν κατασκευαστεί και μάλιστα αρκετές από αυτές είναι ακόμα πιο παλιές, πριν ακόμα από τα χρόνια της δικτατορίας, την εποχή της ανοικοδόμησης και της άναρχης πολεοδόμησης, με τις πολυκατοικίες να παίρνουν την θέση των μονοκατοικιών και των νεοκλασικών κτιρίων.

Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά, εξαιτίας της κρίσης που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και βύθισε τον κλάδο της οικοδομής, δεν έχουν προχωρήσει καν σε εργασίες αναπαλαίωσης.

Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες της Πάτρας έχουν γίνει μάρτυρες, σκηνικών αποκόλλησης ολόκληρων τοιχωμάτων σχεδόν, από πολυκατοικίες και κτίρια που έχουν φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου. Για παράδειγμα τέτοια περιστατικά έχουν γίνει στο κέντρο της Πάτρας σε δρόμους, όπως η Μαιζώνος, η Αγίου Ανδρέου, η Κανακάρη, κτλ.

Ευτυχώς, οι πολίτες που έχουν βρεθεί μπροστά σε τέτοια σκηνικά, έχουν σταθεί τυχεροί και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός. Ως πότε όμως; Κάτι θα πρέπει να γίνει και καλό θα ήταν να γίνουν από τους αρμοδίους κάποιες συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες…