Τελικά ακόμα και τώρα που πλησιάζουμε σιγά – σιγά στο τέλος του καλοκαιριού, βρισκόμενοι στην περίοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η Πάτρα έχει πέραση στους τουρίστες. Το βράδυ της Παρασκευής για παράδειγμα γκρουπ Ιταλών τουριστών έκανε την βόλτα του στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με τουριστικούς και ξενοδοχειακούς κύκλους το πρόγραμμα του Culture and Shopping που υλοποίησε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Αχαΐας είχε θετικά αποτελέσματα για την προσέλευση των τουριστών, όχι μόνο στην Αχαΐα, στην Αιγιαλεία και στην Δυτική Αχαΐα, αλλά και στην πόλη της Πάτρας.      

Οι τουρίστες ήρθαν το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα, πηγαίνοντας σε μέρη όπως το Κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Αχαΐα Κλάους, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, κάνοντας ταυτόχρονα την βόλτα τους και από τα μαγαζιά των εμπορικών δρόμων, αφήνοντας έστω και λίγα χρήματα στην αγορά.

Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν περάσει από την Πάτρα το φετινό καλοκαίρι, είναι Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και Ρώσοι. Πάντως, γκρουπ τουριστών θα συνεχίζουν να έρχονται μέσω του προγράμματος, στην πόλη και στην περιοχή, έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη.