Καθημερινά το κίτρινο καράβι φεύγει στις 12 το μεσημέρι από Πάτρα και Κυλλήνη και εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η κίνηση είναι αυξημένη αφού πολλοί εκδρομείς επέλεξαν φέτος να ταξιδέψουν για Κεφαλονιά (Σάμη και Ιθάκη).

Ανάμεσα τους, πολλοί Πατρινοί οι οποίοι με 25,50 ευρώ από Πάτρα πάνε Κεφαλονιά με τακτικά δρομολόγια και μάλιστα με ένα βραβευμένο πορθμειακό πλοίο.

Τις προηγούμενες ημέρες επέλεξαν πολλοί το νησί του Ιονίου αφού εκτός από τον 15αύγουστο μεσολάβησε και η εορτή του Αγίου Γερασίμου προστάτη της Κεφαλονιάς.

Κάποιοι αναγνώστες περιέγραψαν την κοσμοπλημμύρα στο νησί αναφέροντας «Κατά την λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου δεν σταματήσαμε να χαιρετάμε φίλους και γνωστούς. Άλλωστε εκεί έδωσαν ραντεβού χιλιάδες προσκυνητές από την Πάτρα.»


Άγιος Γεράσιμος Κεφαλονιά 2016

Οι επισκέπτες δεν ξέχασαν να παρευρεθούν και στο πανηγύρι που γίνεται στις 16 Αυγούστου κάθε χρόνο στο Πυργί. Οι παρυφές του Μεγάλου Βουνού, γέμισαν από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής και από εκδρομείς
που διασκέδασαν με παραδοσιακούς σκοπούς από τη Κεφαλονιά αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.


Στο πανηγύρι στο Πυργί


Γιορτή Πυργί Κεφαλονιάς 2016

Δεν ήταν μόνο θρησκευτικός προορισμός…

Η Κεφαλονιά φέτος έχει την τιμητική της και μάλιστα περισσότερο από την (άνευ ακτοπλοϊκών) Λευκάδα που πολλοί προτιμούσαν ή και προτιμούν λόγω φθηνού κόστους.

Οι Πατρινοί μοιράστηκαν στα νησιά του Ιονίου έστω και για τριήμερες αποδράσεις ενώ κάποιοι θα φύγουν το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου για κάποιο από τα Επτάνησα.

Το νησί της Κεφαλονιάς δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της επισκεψιμότητας… Πώς να αντισταθείς άλλωστε στον Μύρτο, στον Μακρύ Γιαλό ή στην Αντίσαμο του Λοχαγού Κορέλλι;



φωτογραφίες από Κεφαλονιά με "άρωμα" Πάτρας: