Το Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» στο νέο διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγίου Ανδρέα», έχει ως εξής:  «Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΣΚΛΗΡΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ίσως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα.

Βιώνουμε την κυβερνητική πολιτική, που δυστυχώς έχει βάλλει στο στόχαστρο της, τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους Εργαζόμενους σ΄ αυτά, παρ΄ ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε σ΄ αυτές τις περιόδους της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, να στηρίζει το σύστημα και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες του, αλλά και τους Εργαζόμενους ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται..

Η Υποχρηματοδότηση του συστήματος, η Υποστελέχωση του και μια σειρά άλλα ανοικτά και εκκρεμή ζητήματα, όπως:
> Ο υπό διαμόρφωση ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ που θέλει και προωθεί την περαιτέρω συρρίκνωση των Νοσοκομειακών μονάδων, πιθανά και του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
> Ο συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εκκρεμής ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Νοσοκομείου, όπου αμφισβητούνται τμήματα και υπηρεσίες.
> Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, όπου η κυβέρνηση δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, καθυστερώντας προκλητικά ίσως εσκεμμένα και μάλιστα επικίνδυνα την ολοκλήρωσή τους και τις απαραίτητες σχετικές επεκτάσεις.
> Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΕΜΥ ΑΕ, της ανώνυμης εταιρείας που αντί της προεκλογικής κατάργησης της, απλά μετονομάστηκε και τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.
> Και βεβαίως τα ζητήματα Διοίκησης και οργάνωσης του Νοσοκομείου, κλπ άλλα ζητήματα
Δημιουργούν ένα πολύ άσχημο και αρνητικό κλίμα στον χώρο μας. Δημιουργούν καταστάσεις ανασφάλειας στους Εργαζόμενους, αδυναμία πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου, με τραγικότατες συνέπειες και επιπτώσεις για τούς πολίτες και όχι μόνον.

Οι Συνάδελφοι εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους και την ανελέητη λεηλασία των εισοδημάτων μας, την  αβεβαιότητα του νέου Οργανισμού, της επικείμενης κινητικότητας, των δυσμενέστερων αλλαγών στον Υγειονομικό χάρτη, του νέου συστήματος αξιολόγησης, των ορατών κυβερνητικών επιδιώξεων για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα την ασκούμενη σκληρή αντεργατική και αντιυγειονομική κυβερνητική πολιτική.

Τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα και που δυστυχώς διαλύουν το Κοινωνικό κράτος, οδηγούν τούς πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση και τούς Εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες στα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα τους, έχουν ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ και στον δικό μας χώρο.

Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο μας, προς εσάς ΥΠΟΜΝΗΜΑ.

1. ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
Πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας για μας είναι ή αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του Νοσοκομείου, πού εκκρεμούν πέραν του δέοντος, όπου επιβάλλεται και πρέπει:
* Να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ΑΜΕΣΑ και ει δυνατόν μέσα στα NEA προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα το 7όροφο κτίριο και να επαναλειτουργήσει πλήρως και σωστά όπως και πριν το σεισμό και μάλιστα πριν τον χειμώνα, λόγω και της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης του 409.
* Να κατασκευαστούν ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ για την στέγαση των κλινών και κλινικών που δεν είναι δυνατόν να στεγαστούν στις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, καθώς επίσης και για την άκρως απαραίτητη στέγαση του Φαρμακείου και της αποθήκης του Νοσοκομείου.
* ΑΜΕΣΑ επαναπροώθηση των διαδικασιών που έχουν ¨παγώσει¨ για το κτίριο της Ψυχιατρικής, επαναφέροντας την διεκδίκηση ενός κτιρίου, μιας πτέρυγας, για έναν τομέα πού θα δώσει άλλη πνοή και άλλη προοπτική στο Νοσοκομείο. Κτιριακή λοιπόν ολοκλήρωση επαναφορά και επαναλειτουργία της στο Νοσοκομείο, με την πρόβλεψη και προσθήκη σχετικών επιπλέον κλινών.
* Πυρασφάλεια και Ηχοσύστημα - ενδοεπικοινωνία σε όλο το κτιριακό συγκρότημα και βεβαίως δυνατότητα λειτουργίας - σύνδεσης και χρήσης Wi-Fi σ΄ όλους τούς χώρους του Νοσοκομείου και πίνακες ανακοινώσεων παντού.
* Εγκατάσταση γεωθερμικών συστημάτων, Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων, στο υπό παράδοση 7όροφο κτίριο.
* Άμεσα στέγαστρο στον χώρο του Υπογείου και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Νεκροτομείου που λειτουργεί σε κοινή θέα.
* Λειτουργική χωροταξική κατανομή των τμημάτων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου σε όλες τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.
* Και βεβαίως παρασκευή δικού μας οξυγόνου.
Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου Κτιριακού Συγκροτήματος, με ενσωματωμένο το 409, πλήρως εξοπλισμένο, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

2. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ,

Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πού να δίνει προοπτική ανάπτυξης, αναβάθμισης πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και βεβαίως προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας του για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια. Να δίνει την δυνατότητα στο Νοσοκομείο να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά τούς Πολίτες της περιοχής μας, τους πολίτες που ολοένα και πιο πολλοί το προτιμούν, λόγω της κρίσης, της γεωγραφικής του θέσης και όχι μόνον.

Αυτοί οι στόχοι σαφώς δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις 400 κλίνες που προβλέπει ο υπάρχων και κατά το δοκούν εφαρμοζόμενος Οργανισμός. Γι΄ αυτό επιβάλλεται και πρέπει προσθήκη νέων δραστηριοτήτων με αντίστοιχες νέες κλίνες και βεβαίως επιπλέον οργανικές θέσεις προσωπικού, που θα πρέπει να επανακατανεμηθούν.

Άμεσα κίνηση των διαδικασιών επαναφοράς του οργανισμού του Νοσοκομείου στις προ του σεισμού δυνατότητές του δηλ των 550 κλινών και όχι μόνον, με σύσταση και λειτουργία της άκρως απαραίτητης Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, της επαναφοράς των τμημάτων που ίσως συνειδητά να έχουν παραληφθεί από τον Οργανισμό μας, όπως η Νεφρολογική Κλινική, το Παθολογοανατομικό και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο, που σήμερα λειτουργούν με πάρα πολύ μεγάλη προσφορά, καθώς επίσης και:

* Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
* ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, όπου έχουμε ήδη τους γιατρούς οι οποίοι δυστυχώς παραμένουν ΑΣΤΕΓΟΙ, παρά την μεγάλη και σημαντική προσφορά τους.
* ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
* ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ τμήμα και τμήμα κακώσεων Θώρακος-ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, γιατί οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται στο ΠΠΝΡΙΟΥ, ούτε στις ημέρες εφημερίας του, όπως το γνωρίζεται εξάλλου πολύ καλά και από το πρόσφατο αγγειοχειρουργικό περιστατικό που δυστυχώς κατέληξε.
* Μεταστέγαση και Ανάπτυξη της ΜΕΘ στις 15 τουλάχιστον Κλίνες από τις 6 που έχουμε σήμερα, λόγω των αυξημένων αναγκών της περιοχής μας, όπως το καταμαρτυρούν οι πάρα πολλές διακομιδές αλλά και τα πολλά και συχνά περιστατικά που κακώς και παρανόμως κάθε φορά φιλοξενούμε στην Αίθουσα Ανάνηψης των Χειρουργείων.
* ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
* ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
* ΤΕΠ αντί των σημερινών Ε.Ε.Ι.
* ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
* ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ γιατί οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται στο ΠΠΝΡΙΟΥ, ούτε στις ημέρες εφημερίας του.
* ΑΜΕΣΑ ΣΥΣΤΑΣΗ και λειτουργία ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.
* Επαναφορά των Οργανικών θέσεων που υπήρχαν για τον κλάδο των ΟΔΗΓΩΝ.
* Σύσταση Οργανικών Θέσεων για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Νοσοκομείου.
* Kαι βεβαίως την άμεση εναρμόνισή του με την κείμενη νομοθεσία σε ότι αφορά την κάλυψη των θέσεων ευθύνης. έτσι ώστε με την παράδοση του 7ορόφου κτιρίου, να μπορούμε να λειτουργούμε
πλήρως και σωστά ως Δημόσιο και κρατικό Νοσοκομείο, καλύπτοντας και επί της ουσίας με την εναλλάξ εφημερία μας, όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.
Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι και αδιαπραγμάτευτοι, βάζοντας πραγματική κόκκινη γραμμή στην όποια ιδιωτικοποίηση ή αφαίρεση από τον οργανισμό αυτού του Νοσοκομειακού συγκροτήματος, του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, οποιουδήποτε τμήματος - υπηρεσίας ή Εργαζόμενου.

3. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Άμεσα ΠΛΗΡΗ και λεπτομερή καταγραφή και βεβαίως αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Άμεσα αποδοχή των όποιων εκκρεμών ΔΩΡΕΩΝ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ υπάρχουν προς το Νοσοκομείο και βεβαίως την σχετική αξιοποίησή τους.

Σύσταση και λειτουργία ειδικού γραφείου σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Νοσοκομείου, την έγκαιρη είσπραξη των ενοικίων κλπ άλλων σχετικών.

4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου σε Ιατρούς και Προσωπικό εμφανής και ίσως επικίνδυνη, αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης.

Με βάσει τον νέο οργανισμό των 400 κλινών καταγράφουμε ήδη πάνω από 260 κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων. Κενές θέσεις που καθημερινά μεγαλώνουν λόγω των πάμπολων Συνταξιοδοτήσεων και δυστυχώς παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε την απαράδεκτη στάση της Υ.Πε, που αντί να μας ενισχύει με προσωπικό, να μας παίρνει προσωπικό προς κάλυψη δικών της αναγκών και όχι μόνον και το χειρότερο προωθώντας σε άλλα Νοσοκομεία αιτήματα μετατάξεων προς το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, αδιαφορώντας έτσι πλήρως και προκλητικά για τις δικές μας ανάγκες.

Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και εξέταση του προαναφερόμενου προβλήματος, για το οποίο η στάση των αρμοδίων μας δίνει την εντύπωση για ύπαρξη σχεδίου ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ του Νοσοκομείου.

Ζητάμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερεντατικοποίηση, η αύξηση της δουλειάς και τα πολλά προβλήματα υγείας, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό και όχι μόνον σε απελπιστική κατάσταση.

Εκτός των προαναφερθέντων επιβάλλεται και πρέπει:
* Ορθολογική κατανομή του Προσωπικού με σταδιακή ανανέωση των παλαιοτέρων από τα βαριά τμήματα, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τα προβλήματα υγείας, προβλήματα και καταστάσεις πού θα πρέπει να επανεξεταστούν.
* Επιστροφή όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων στις θέσεις τους και περιορισμό των όποιων μετατάξεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται πλέον είτε με αμοιβαίες είτε με συμψηφισμό τους από το Υπουργείο, μέσα από τις εγκρίσεις των εκάστοτε νέων προσλήψεων.
* Προσλήψεις Προσωπικού και όχι ιδιωτικοποιήσεις των τμημάτων πού αδειάζουν από τις εκάστοτε πάμπολλες Συνταξιοδοτήσεις, όπως καθαριότητας, Μαγειρείων, Τραπεζοκόμων, πλυντηρίων κλπ άλλων τμημάτων.
* ΑΜΕΣΑ ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων όλων των υπηρετούντων σήμερα στο Νοσοκομείο μας υπαλλήλων.
* Εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ και ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, το ΩΡΑΡΙΟ και βεβαίως τα ΡΕΠΟ. Τέλος στο πήγαινε-έλα των συναδέλφων από τμήμα σε τμήμα για κάλυψη των αναγκών και βεβαίως εφαρμογής της Έκδοσης Σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, για την όποια μετακίνηση του Προσωπικού, που είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Διοίκησης.
* Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη ΜΧΜΘ, ΑΜΕΣΑ έκδοση σχετικών ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των τμημάτων και των Συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς και βεβαίως παρέμβαση στην εντατικοποίηση της δουλειάς των Συναδέλφων μας, στην αγχώδη λειτουργία τους, πού παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο λόγω και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Παρέμβαση στην άσκηση πίεσης, στις εξωτερικές επιθέσεις εναντίον τους και την ανάρμοστη συμπεριφορά τρίτων ενάντια τους.
* Άμεσα ολοκλήρωση της κατάταξης στο νέο βαθμολόγιο, της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας του Ιδιωτικού τομέα και δρομολόγηση των κρίσεων σε όλες τις θέσεις ευθύνης του Νοσοκομείου μας.
* Επέκταση της ειδικής άδειας του άρθρου 105 του νόμου 2071/92, όπως αυτή επαναπροσδιορίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4368/16.

5. ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΚΤΕΣ - ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Βασική επιδίωξή μας είναι οι Αργίες – Νύκτες -Υπερωρίες, των οποίων είναι επιβεβλημένη η αύξηση του σχετικού ωρομισθίου, να ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ, στον χρόνο τους και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ όπως οι κείμενες διατάξεις επιβάλλουν, χωρίς δηλ. τις γνωστές - συνήθεις και αναγκαίες πλέον παρεμβάσεις μας. Η καταβολή τους θα πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα απαραιτήτως μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ όλων των ανεξόφλητων σχετικών περικοπών.
Επίσης ΑΜΕΣΑ επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό της καταβολής των όποιων υπερωριών και βεβαίως των απογευματινών. Επι ίσοις όροις σε όλους και χωρίς αποκλεισμούς, η συμμετοχή στις όποιες Αργίες-Νύκτες-Υπερωρίες-Απογευματινά.

6. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού που εκ των πραγμάτων καθιστούν τις Διοικητικές μας Υπηρεσίες αναποτελεσματικές, ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία τους είναι η ανυπαρξία Διεύθυνσης, η παρεϊστικη και αναποτελεσματική λειτουργία ιδιαιτέρως της οικονομικής υπηρεσίας, οι κόντρες μεταξύ υπηρεσιών και οι απαράδεκτες διαπροσωπικές σχέσεις. Καταστάσεις και στεγανά που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αλλάξουν, να σπάσει το σχετικό απόστημα για να γίνουν επιτέλους και πάλι λειτουργικές και παραγωγικές όπως και στο παρελθόν.

Γι΄ αυτό τον λόγο επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ χωρίς καμία καθυστέρηση, σωστή οργάνωση και λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας εξ΄ ίσου τμήματα και Υπαλλήλους, βάζοντας επιτέλους τέλος σ΄ αυτήν την χαώδη-την αναποτελεσματική και την κατά το δοκούν οργάνωσή τους.

Επίσης:
* Στελέχωση ΑΜΕΣΑ ειδικά του Γρ. Προσωπικού - Γρ. Μισθοδοσίας και Γρ. Προμηθειών, με το απαραίτητο μόνιμο - έμπειρο και μάλιστα με προοπτική Προσωπικό.
* Οργάνωση ΑΜΕΣΑ του Γρ. Επιστασίας που θέλει ριζικές Τομές και παρεμβάσεις, βάζοντας επιτέλους –τέλος στην παρεΐστκη λειτουργία του τμήματος, στην ιδιότυπη ασυλία που υπάρχει εκεί, όπου η λειτουργία των τμημάτων ευθύνης του ανύπαρκτη - προκλητική και προσβλητική για το Νοσοκομείο.
* Στελέχωση όλων των υπολοίπων Γραφείων με βάσει τις ανάγκες τους από το σύνολον του Προσωπικού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρήση των δήθεν απαραίτητων και βεβαίως χωρίς εξαιρέσεις.
* Επιτέλους ουσιαστική παρέμβαση στο Υπουργείο για επαναφορά του προϋπολογισμού στις προ σεισμού δυνατότητές μας, βάζοντας έτσι τέλος στη γάγγραινα, την ομηρία κλπ άλλες δυσλειτουργίες που απορρέουν απ΄ αυτην την υπάρχουσα κατάσταση.
* Ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων.

7. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Άμεσα σωστή οργάνωση και λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας συνολικά, με κρίσεις άμεσα των θέσεων Διεύθυνσης και Προϊσταμένων, πού σήμερα είναι κατ΄ ανάθεση. Τοποθετήσεις στις θέσεις υπευθύνων με βάσει την ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα με έκδοση σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και όχι κατά το δοκούν, αυθαίρετα μέσω του προγράμματος κλπ άλλων διαδικασιών.

ΑΜΕΣΑ εφαρμογή ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ σε όλα τα Νοσηλευτικά τμήματα και ιδιαιτέρως στα χειρουργεία, όπου θα πρέπει να εφαρμοστούν αι οι νέες διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 4368/16 (Λίστες Χειρουργείων) και την ΜΧΜΘ, όπου ή καταστρατήγηση του ταλαιπωρεί τους Εργαζόμενους και εγκυμονεί κινδύνους για τους Ασθενείς.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Υπηρεσίας όλων των Εργαζόμενων στις κλινικές χωρίς απαλλαγές, διαχωρισμούς και εξαιρέσεις.
Πλήρη κάλυψη όλων των Νοσηλευτικών τμημάτων από τις στηρικτικές υπηρεσίες των Β.Θ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, των ΙΜΑΤΙΟΚΟΜΙΣΤΩΝ, των ΓΡΑΜΑΤΕΩΝ κλπ άλλων ΚΛΑΔΩΝ, των εργασιών που επιβαρύνεται κάθε φορά ο Νοσηλευτικός Κλάδος. ΑΜΕΣΑ αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης με το ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ, τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ και βεβαίως την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των κλινικών και των ΤΕΠ.

8. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Κατ΄ αρχήν παραμένουμε ΣΤΑΘΕΡΟΙ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ στη πάγια θέση μας, για ύπαρξη-παραμονή και λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας στον  Οργανισμό του Νοσοκομείου με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μέσα από:
* Προσλήψεις μόνιμου και μόνον μόνιμου Προσωπικού.
* Μετατάξεις Προσωπικού από άλλες Υπηρεσίες, διαδικασία πού αντιμετωπίζει άμεσα το όντως υπαρκτό και μάλιστα πολύ σοβαρό πρόβλημα των τεχνικών μας υπηρεσιών, όπου αξίζει να τονίσουμε ότι οι τεράστιες ελλείψεις, που μας έχουν οδηγήσει να λειτουργούμε κάτω και από τα όρια ασφαλείας και με ακάλυπτες βάρδιες, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.
* ΑΜΕΣΑ αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που υπάρχει από τις μεγάλες ελλείψεις Υλικών.
Αξίζει να το ξανα-επισημάνουμε, λόγω της σοβαρότητάς του, ότι θα πρέπει να δώσετε ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ στην Τεχνική Υπηρεσία, πρωτίστως στα τμήματα που σήμερα λειτουργούν με ακάλυπτες βάρδιες όπως είναι οι Ηλεκτρολόγοι και στη συνέχεια στα τμήματα που μετά βίας καλύπτουν τις βάρδιες της απαραίτητης 24ωρης λειτουργίας του Νοσοκομείου, καταστάσεις πού εγκυμονούν κινδύνους στο Νοσοκομείο, στους Ασθενείς και τους Εργαζόμενους και που αντίκειται στις κείμενες διατάξεις.
Σ΄ αυτά τα τμήματα, απέναντι σ΄ αυτές τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, επιβάλλεται και πρέπει άμεσα η παρέμβασή σας.

9. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
Άμεσα η μεταφορά- εγκατάσταση και λειτουργία όλων των υπολοίπων Εργαστηρίων στο διώροφο κτίριο και μάλιστα στους εκεί ενιαίους και λειτουργικούς χώρους.
Ενίσχυση τους ΑΜΕΣΑ με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ιδιαιτέρως εκείνων των τμημάτων που βρίσκονται προ των θυρών της κατάρρευσης, εκείνων που αδυνατούν να βγάλουν πρόγραμμα κάλυψης όλων των βαρδιών.

10. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Προώθηση κατά προτεραιότητα της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης ΣΤΕΓΑΣΗΣ του ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, την δρομολόγηση δηλ σχετικής λειτουργικής ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ενός ενιαίου χώρου λειτουργίας και με όλες του τις Οργανικές θέσεις καλυμμένες, λόγω και της νέας υπεραυξημένης λειτουργίας του.
Γι΄ αυτό τον σκοπό πρέπει ΑΜΕΣΑ η στελέχωσή του, η ενίσχυσή του με μόνιμο Προσωπικό και βεβαίως το αναγκαίο και απαραίτητο ηλεκτρικό μπαλετοφόρο διακίνησης του σχετικού υγειονομικού υλικού και όχι μόνον.

11. ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ και ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ.
Σε ότι αφορά τον κλάδο των Τραυματιοφορέων, πού είναι ή βιτρίνα τού Νοσοκομείου, αλλά και ή κινητήριος δύναμή του, σε ότι αφορά την διακίνηση των ασθενών, την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους, σας γνωρίζουμε ότι λειτουργούν κάτω από τις πιο αντίξοες, άθλιες και πιεστικές συνθήκες.
Με δυνάμεις κάτω και από τα όρια ασφαλείας, λειτουργώντας πολυδιάσπαρτα με τεράστια οφειλόμενα ρεπό και άδειες, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του Νοσοκομείου χάριν της φιλοτιμίας τους και μόνον.

Στο συγκεκριμένο αυτό τμήμα, όπου δεν θα ανεχθούμε καμία μα καμία μετακίνηση, προς καμία άλλη υπηρεσία και τμήμα, εντός και εκτός Νοσοκομείου, χρειάζονται άμεσα τα εξής:

α). Προσλήψεις με κάλυψη ΑΜΕΣΑ όλων των κενών θέσεων πού υπάρχουν.
β). Άμεσα επιστροφή όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων αυτού του κλάδου και διαχωρισμό τους από την συνύπαρξη και τα καθήκοντα του Νεκροτομείου, αλλά και των Χειρουργείων που καλούνται να καλύπτουν.
γ). Προώθηση σε ελαφρύτερες θέσεις εργασίας, των συναδέλφων με προβλήματα υγείας και μεγάλης ηλικίας, σταδιακά και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.
δ). Χορήγηση της ειδικής άδειας του άρθρου 105 του νόμου 2071/92, όπως αυτή επαναπροσδιορίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4368/16.
Σε ότι αφορά τούς ΝΕΚΡΟΤΟΜΟΥΣ, άμεσα κάλυψη των κενών σε προσωπικό, των κενών που κακώς καλύπτονται μέσα από την συνύπαρξή τους με τους ελλιπέστατους Τραυματιοφορείς και βεβαίως αντιμετώπιση των προβλημάτων που εκκρεμούν σε ότι αφορά τον χώρο εργασίας τους, τα ψυγεία κλπ άλλα προβλήματα.

12. ΒΟΗΘΟΙ ΘΑΛΑΜΩΝ.
Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ και μάλιστα συνεχής μείωση από προσωπικό του συγκεκριμένου αυτού κλάδου, σε συνάρτηση με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και τα πρόσθετα κάθε φορά καθήκοντα που φορτώνουν σ΄ αυτόν τον κλάδο, επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό των καθηκόντων για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, την επανακατανομή τους στα τμήματα πού έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και βεβαίως την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων πού υπάρχουν.
Εξυπακούεται πως και γι΄ αυτόν τον κλάδο ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την ειδική άδεια του άρθρου 105 του νόμου 2071/92, όπως αυτή επαναπροσδιορίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4368/16.

13. ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ.
Κατ΄ αρχήν παραμένουμε ΣΤΑΘΕΡΟΙ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ, στην παραμονή και λειτουργία αυτών των τμημάτων στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, με τις αναγκαίες και απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις.
Με αφορμή την μεταστέγασή και λειτουργία των μαγειρείων στους νέους χώρους του 7ορόφου κτιρίου, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε στην σωστή οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων τμημάτων και ιδιαιτέρως στην διαδικασία της διακίνησης του φαγητού στους Ασθενείς, κλπ άλλα σχετικά, που θα εξειδικευτούν σε άλλες επιμέρους αναγκαίες και απαραίτητες σχετικές συναντήσεις μας.

14. ΤΜΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ.
Λόγω της κτιριακής υποδομής του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως της σεισμόπληκτης κατάστασης του, κάλυψη του Νοσοκομείου σε όλες του τις βάρδιες με ΟΔΗΓΟΥΣ, που θα έχουν την ειδικότητα και όχι με παράλληλα καθήκοντα, στα οποία απαιτούμε να δοθεί τέλος.

15. ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΘΥΡΩΡΟΙ.
Κατ΄ αρχήν τέλος στα παράλληλα καθήκοντα που τούς επιβάλλονται, επιστροφή στο πρόγραμμα υπηρεσίας τους όλων των μετακινημένων και συνέχιση της
λειτουργίας των προαναφερόμενων τμημάτων με Μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και με αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Σωστή οργάνωση και λειτουργία αυτών των τμημάτων, όπου με βάσει τις σημερινές τους δυνατότητες θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην νέα πτέρυγα και ειδικά στο επισκεπτήριο και τις επιθέσεις στα ΤΕΠ.
Επιβάλλεται άμεσα η υπαγωγή τους στην δικαιοδοσία του Διοικητή, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, με σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων τους.

16. ΕΡΓΑΣΙΑ - ΩΡΑΡΙΟ.
Σεβασμό στο ωράριο και τις βάρδιες των συναδέλφων μας, τόσο από την πλευρά της υπηρεσίας όσο και από την δική μας, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν. Όχι ωράρια κατά το δοκούν, ούτε καλύψεις κατά το δοκούν. Όλοι στην εργασία τους χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς.
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εβδομαδιαία χορήγηση των ΡΕΠΟ και βεβαίως την χορήγηση της ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

17. ΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Ζητάμε την ΣΤΑΘΕΡΗ, γρήγορη κίνηση και ολοκλήρωση, των εκάστοτε σχετικών διαδικασιών χορήγησης ΣΤΟΛΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ στους Συναδέλφους μας, βάσει των κείμενων διατάξεων.

18. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Δυνατότητα εκπαιδευτικών αδειών σε όλους, των αδειών πού έχουν ξεχαστεί η δίνονται σε μερικούς και κατά το δοκούν. Στήριξη-ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας και τη συμμετοχή σ΄ αυτές όλου του Προσωπικού μας. Επανεξέταση και παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης πού μέσω εταιρειών και συμβάσεων βγαίνουν για τμήματα και Συναδέλφους και βεβαίως από κοντά παρακολούθηση της λειτουργίας και των προβλημάτων της Σχολής Νοσηλευτών, όπου υπάρχουν τεράστια ανοικτά ζητήματα.

19. ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΑΜΕΣΑ επαναλειτουργία της απαραίτητης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζομένων, με την ΕΚΛΟΓΗ νέου Οργάνου, λόγω λήξης προ πολλού της θητείας του προηγούμενου, με την συμμετοχή βεβαίως σ΄ αυτό ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
Παράλληλα μέτρα προστασίας όλου του Προσωπικού με Εμβολιασμούς, δίνοντας έμφαση στα μέτρα προστασίας των συναδέλφων και των τμημάτων πού εγκυμονούν κινδύνους, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν. Επίσης δοθείσης της ευκαιρίας ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ του Νοσοκομείου μας στα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ με την χρήση της φορμόλης.

20. ΓΡ. ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Η λειτουργία του γραφείου ιματισμού στο σύνολό της προβληματική. Το μη επαρκές και με προβλήματα υγείας προσωπικό που στελεχώνει αυτό το τμήμα, ο ακατάλληλος χώρος λειτουργίας του, η πολυκαθυστερημένη διακίνηση του ιματισμού, για την οποία μεγάλο μέρος ευθύνης φέρνει το ιδιωτικό πλυντήριο, η ιματισμού, για την οποία μεγάλο μέρος ευθύνης φέρνει το ιδιωτικό πλυντήριο, η ανοργάνωτη λειτουργία του τμήματος και βεβαίως οι ελλείψεις σε ιματισμό όπου δεν υπάρχει καμία διαδικασία χρεοπίστωσης, έχουν οδηγήσει αυτό το τμήμα σε μια λειτουργία άκρως προβληματική.
Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει ΑΜΕΣΑ η παρέμβασή σας έτσι ώστε να μπουν σωστοί κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας αυτού του προαναφερόμενου τμήματος, ή επαρκής κάλυψη των τμημάτων με ιματισμό και η διασφάλιση του Ιματισμού μας από τις μεγάλες απώλειες.

21. ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ
Με δεδομένη την εγκατάσταση νέου και σύγχρονου εξοπλισμού στο 7όροφο κτίριο, ΑΜΕΣΑ κίνηση διαδικασιών πρόσληψης Προσωπικού, για την λειτουργία αυτού του τμήματος κάτω από τον Δημόσιο τομέα και όχι μέσα από την ιδιωτικοποίηση που είμαστε ριζικά αντίθετοι.

22. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του τμήματος καθαριότητας, την λειτουργία των ιδιωτικών συνεργείων και βεβαίως και την σημερινή μορφή των ατομικών συμβάσεων.
Εν΄ όψει της επανα-κατάρτισης των νέων οργανισμών, να υπάρξει πρόβλεψη για σύσταση θέσεων καθαριότητας και πρόσληψη σχετικού μόνιμου Προσωπικού, έτσι ώστε και αυτή η προσφερόμενη υπηρεσία να γίνεται με μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.

23. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΚ. (Σχολής ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ).
Επαναπροσδιορισμό του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας της, που θα πρέπει να είναι στο Νοσοκομείο. Με βάσει τα σημερινά δεδομένα όμως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα στο χώρο του Νοσοκομείου, χώρος αποδυτηρίων και γραμματείας.
Πέρα από τα προαναφερόμενα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ και εν΄ όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, γραμματειακή υποστήριξη και επαρκές διδακτικό-εκπαιδευτικό Προσωπικό.

24. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ.
Βάσει σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ του Νοσοκομείου, προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία δύο κυλικείων στο Νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα για λογαριασμό του Σωματείου.
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ, εν όψει και της πλήρους επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου στις νέες και ενιαίες κτιριακές του εγκαταστάσεις, να επαναπροσδιοριστούν οι χώροι στέγασης των κυλικείων και όχι μόνον.

25. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Σε γενικές γραμμές απαράδεκτη και προκλητική η σημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου, που δυστυχώς σε όλους σχεδόν τους τομείς έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔOΤΗΣΗ του συστήματος με τις μεγάλες ελλείψεις υλικών που ταλαιπωρούν ασθενείς-συνοδούς-Ιατρούς και Εργαζόμενους, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ σε Ιατρούς και Προσωπικό και βεβαίως η πολύμηνη εκκρεμότητα σε επίπεδο Διοίκησης, η αδιαφορία και η εσκεμμένη ίσως και συνειδητή
αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση μας, έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο σε μια λειτουργία που επιεικώς θα πούμε καθόλου καλή.

H απουσία Ασφάλειας και θυρωρών, το χάος με το επισκεπτήριο και η ανεξέλεγκτη είσοδος στο Νοσοκομείο και πολλά άλλα δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο, μια κατάσταση που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των Συναδέλφων και κατ΄ επέκταση του Νοσοκομείου.
Το έλλειμμα συντονισμού των υπηρεσιών μας, η ανυπαρξία κανονισμών λειτουργίας σε όλους τους τομείς και όχι μόνον, δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει ΑΜΕΣΑ η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, προτού αυτή αποβεί μοιραία για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ΄ αυτό αλλά και των πολιτών που θέλουν και προτιμούν, που αγαπούν αυτό το Νοσοκομείο.

Και Διοικητά

Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄αυτό, όλων των προαναφερομένων ζητημάτων, των προβλημάτων αυτού του ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ, πού δεν είναι και τα μοναδικά.

Η εξειδίκευση και ή λεπτομερής ανάλυση όλων των παραπάνω και όχι μόνον προβλημάτων, αλλά και των εκάστοτε νέων προβλημάτων που θα παρουσιάζονται, θα επιδιώξουμε να γίνεται μέσα από ΣΥΧΝΕΣ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις μας, μαζί σας.

Συναντήσεις ακόμη και με κλάδους και ειδικότητες Εργαζομένων που βιώνουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, των οποίων η αντιμετώπιση είναι δική σας ευθύνη, αλλά και του Δ.Σ του Νοσοκομείου όπου θα επιδιώκουμε παραστάσεις και παρεμβάσεις μαζί με τους Εργαζόμενους.

Ελπίζουμε λοιπόν να υπάρξουν ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε».