Με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίλτου Πασχαλίδη, και με σκηνικό το εντυπωσιακό νέο λιμάνι του Αιγίου, που φέτος καλωσορίζει τα «Οινοξένεια 2016», παντρεύοντας τα αρώματα του οίνου με την αύρα της θάλασσας, την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. ανοίγει η αυλαία για τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου θα διασχίσει μια διαδρομή πολιτισμού και γαστρονομίας στα τοπία, τις γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ανάδειξή της σε ισχυρό τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), για 4η συνεχόμενη χρονιά, καλεί ντόπιους και επισκέπτες να ταξιδέψουν στην «Τοσκάνη της Ελλάδας» με τους εκλεκτούς αμπελώνες και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Αιγιάλειας, σ΄ ένα μεθυστικό ταξίδι απρόσμενο και συναρπαστικό.

Το ξεχωριστό μικροκλίμα της ορεινής Αιγιάλειας σε συνάρτηση με το μεράκι των ντόπιων οινοποιών, οδηγούν στην παραγωγή εκλεκτών οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης («Ροδίτης») και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης («Πλαγιές της Αιγιάλειας»), ενώ στην ίδια περιοχή ευδοκιμεί η εξαιρετικής ποιότητας μαύρη σταφίδα «Βοστίτσα» Π.Ο.Π., το σταθερά ανερχόμενο ελληνικό super food.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ., οι πύλες του νέου λιμένα Αιγίου ανοίγουν και τα 6 οινοποιεία του Δικτύου «Οινοξένεια»: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Οινοποιείο Καρανικόλας, Οινοφόρος-Άγγελος Ρούβαλης, Τετράμυθος και Cavino, υποδέχονται το κοινό με παρουσίαση και γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία τους.

Μετά την κήρυξη της έναρξης της διοργάνωσης στις 9.30 μ.μ., τη σκυτάλη παίρνει η μουσική. Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος και ο Μίλτος θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος.

Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Μικρούτσικος και Πασχαλίδης μαζί το καλοκαίρι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέλουν να συναντήσουν όλους τους νέους ανθρώπους από 7 έως 77 χρονών και να τραγουδήσουν μαζί τους. Μαζί τους η νέα ταλαντούχα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου.

Επιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος

Συντελεστές:

Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά

Μιρέλα Πάχου, πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι

Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρες

Δημήτρης Μουτάφης, μπάσο

Ηλίας Δουμάνης, drums

Πάρις Περυσινάκης, λύρα

Γιώργος Κορρές, ήχος FOH

Πασχάλης Κολέντσας, ήχος STAGE

Μανώλης Μπράτσης, φώτα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.