Είναι το κορίτσι που έστησε την... μισή Πάτρα και όχι μόνο στην μικρή οθόνη, όταν το μεσημέρι της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο των γυναικών, στο μακρινό Ρίο της Βραζιλίας.

Η Σοφία Ρήγα μετά την συμμετοχή της στον μαραθώνιο και τον τερματισμό της στην 103η θέση μίλησε στο patrasevents.gr από την μακρινή Βραζιλία όπου βρίσκεται για την εμπειρία της και για το πώς αισθάνθηκε αγωνιζόμενη κόντρα σε τόσο δυνατούς αντιπάλους, στην μεγαλύτερη διοργάνωση για έναν αθλητή.

«Ήταν ένας αργός και βασανιστικός μαραθώνιος για εμένα» τονίζει η Πατρινή πρωταθλήτρια αρχικά. «Σίγουρα δεν με αντιπροσωπέυει αυτός ο χρόνος αλλά οι μεγάλες αποστάσεις αυτά έχουν.

Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που αλλάζουν τα δεδομένα» δηλώνει αφήνοντας να εννοηθεί ότι σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο.

Όμως ο πρωταθλητισμός αυτά έχει. «Απέκτησα μια μεγάλη εμπειρία και συνεχίζουμε με δύναμη. Για εμένα η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου Γιάννη Δάγκογλου, την οικογένειά μου και τους χορηγούς μου, που ήταν μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και όλο τον κόσμο που έδειξε αυτό το διάστημα ότι είναι στο πλευρό μου» καταλήγει στην δήλωση της.