Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο + Μπλε», υλοποιεί για 6η χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανοιχτούς Ποδηλατικούς Αγώνες road και mtb στην Άνω Χώρα, στις 20 και 21 Αυγούστου.

Ο αριθμός των επισκεπτών και συνοδών που παρευρίσκονται σε όλη τη διάρκεια του διημέρου είναι μεγάλος, παρακολουθώντας από κοντά τη προσπάθεια των αγωνιζομένων και απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο υπέροχο καστανοδάσος, να περπατήσει σε σηματοδοτημένα περιβαλλοντικά δασικά μονοπάτια που έχουν αναδειχτεί, να ανακαλύψει τη μαγεία παλαιών πετρόχτιστων μονοπατιών και γεφυριών ή να κολυμπήσει στο ποτάμι, απολαμβάνοντας τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών.


Από φέτος στους αγώνες εντάχτηκε μια νέα κατηγορία στη μικρή διαδρομή, αυτή των ebikes: Μία κατηγορία με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αναβάτες όλων των ηλικιών με στόχο να αναδείξει την εκτός δρόμου ποδηλασία με μια πιο διασκεδαστική αλλά πάντα "ποδηλατικά" εκδοχή του ποδηλάτου βουνού.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου, γίνεται  το αντάμωμα των αγωνιζομένων και των επισκεπτών, στη κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας κάτω από τους ήχους της μουσικής, ενώ οι παραδοσιακές σπιτικές πίτες και τα γλυκά, προσφορά φιλοξενίας των γυναικών του χωριού, των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών και της Τοπικής Κοινότητας Άνω Χώρας, βοηθούν στη χαλάρωση και στη γνωριμία των επισκεπτών μεταξύ τους.

Τέλος, την Κυριακή γίνεται και το junior bike (για παιδιά 4 με 9 ετών). Παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας με το ποδήλατο, στον ξεχωριστό χώρο που δημιουργήθηκε γι’ αυτά, με την βοήθεια εθελοντών της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Πράσινο+Μπλε". Η προθεσμία των εγγραφών για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες λήγει στις 14 Αυγούστου.